Ολυμπιακός: Τα χαμόγελα για Κάρμο και Τσικίνιο έμειναν στη σκιά (video)

Ο Ολυμπιακός μετράει τις πληγές που άφησε η ήττα απ’ τον Παναθηναϊκό στην 21η αγωνιστική της Super League. Η μεγαλύτερη είναι το άνοιγμα της ψαλίδας με την κορυφή, που τον αφήνει στο -9 απ’ τον Παναθηναϊκό. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Φατίχ Τερίμ στη Λεωφόρο με την παρουσία του Ρίτσαρντς στο αρχικό σχήμα, ενώ ενεργοποίησε άμεσα τους Κάρμο και Τσικίνιο

ελαχιστοποιώντας τον χρόνο προσαρμογής τους. Οι δύο Πορτογάλοι δεν τα πήγαν άσχημα, αν αναλογιστούμε πως μπήκαν στα βαθιά και μάλιστα σ’ ένα κλασικό ντέρμπι υψηλών απαιτήσεων. Μάλιστα ο Κάρμο πραγματοποίησε ντεμπούτο κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Τσικίνιο είχε πάρει αγωνστική γεύση στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Νταβίντ Κάρμο μέτρησε 5 επιτυχημένες μονομαχίες σε 6 εναέριες μονομαχίες, ενώ η μπάλα πέρασε 86 φορές απ’ τα πόδια του. Ο 27χρονος στόπερ είχε ποσοστό ευστοχίας στις πάσες 67% με 45/67. Ταυτόχρονα τελείωσε 4 επιθετικές προσπάθειες του Παναθηναϊκού και σταμάτησε 2 σουτ των “πράσινων”. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του αγωνιστικού ρυθμού, αντιμετωπίζοντας με περίσσευμα ηρεμίας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Με λίγα λόγια ο Κάρμο πήρε απευθείας ρόλο ηγέτη στο κέντρο της άμυνας ανεβάζοντας αμέσως τον ανταγωνισμό μεταξύ των αμυντικών του Ολυμπιακού.

Ο Τσικίνιο έδειξε ένα βήμα μπροστά απ’ τον Όρτα σε ό,τι αφορά την εγρήγορση του πριν από ένα μεγάλο ματς. Συνδέθηκε ικανοποιητικά με Αλεξανδρόπουλο και Έσε, βοηθώντας αρκετά στην καλή εικόνα του Ολυμπιακού στον χώρο του κέντρου, στο πρώτο μέρος. Ο Τσικίνιο σε 67 επαφές με την μπάλα μέτρησε 34/44 πάσες και 77% ευστοχία, είχε 3/4 ντρίμπλες και 7/12 κερδισμένες μονομαχίες. Γενικά έδειξε πρόσωπο ενός αρκετά κοντρολαρισμένου παίκτη, ο οποίος μπορεί να δώσει βοήθειες στον Ολυμπιακό, τόσο στο “6”, όσο και στο “8”.

Αυτό που μένει για τη συνέχεια, είναι ο Ολυμπιακός να βρει κίνητρο και παράλληλα να ακολουθήσουν με το ίδιο θετικό πρόσωπο οι Κάρμο και Τσικίνιο. Να σημειώσουμε πως οι νεοφερμένοι των Πειραιωτών άγγιξαν τους 8 και η επιτυχημένη ενσωμάτωση τους στο ρόστερ, θα διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του Ολυμπιακού στα πλέι οφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα