Ολυμπιακός: Τα πιόνια στη θέση τους!

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, ήταν το πρώτο στο οποίο ακούστηκε η φωνή του προπονητή του Ολυμπιακού, Κάρλος Καβαλιάλ, μέσα απ’ το αρχικό σχήμα και τις αλλαγές του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στο ξεκίνημα η απουσία Φορτούνη και Ποντένσε απ΄το αρχικό σχήμα προκάλεσε αιφνιδιασμό, ενώ και η αξιοποίηση του Ομάρ Ρίτσαρντς ως αριστερού χαφ,

αποτέλεσε την εξέλιξη μιας ιδέας που είναι εδώ και καιρό στο μυαλό του Πορτογάλου κόουτς.

Ο Καρβαλιάλ γνωρίζει πως αν θέλει να πετύχει στον Ολυμπιακό, πρέπει να έχει παραπάνω από ένα σενάρια για να φτάνει στη νίκη. Το να στίβει τον Φορτούνη αγωνιστικά και πνευματικά είναι δεδομένο πως θα επηρεάσει αρνητικά τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Έτσι ο Καρβαλιάλ σκέφτηκε να δοκιμάσει κάτι δαφορετικό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Για 45 λεπτά κατάφερε να κοιμήσει τον αντίπαλο του και να πάρει αυτό που ακιρβώς ήθελε. Ένα παιχνίδι χαμηλού ρυθμού, στο οποίο οι φάσεις λάμβαναν χώρα μπροστά απ’ την εστία της ομάδας με την περισσότερη κυκλοφορία μπάλας στο δικό της γήπεδο. Ο Ολυμπιακός με καλά μαρκαρίσματα ψηλά, κέρδισε αρκετές κατοχές και σταδιακά έφτασε στο 0-1 του Αλεξανδρόπουλου.

Το δεύτερο μέρος είχε άλλη όψη με τον Τερίμ να επιστρατεύει τις δικές του ιδέες , οι οποίες δυσκόλεψαν αρκετά τον Ολυμπιακό, περιορίζοντας την επιθετικοτητα και στερώντας του μέτρα απ’ το γήπεδο. Ήταν η σειρά του Τούρκου να προβεί σε κινήσεις ποδοσφαιρικού ανορθόδοξου πολέμου. Αυτη η σειρά ωστόσο, είναι γνωστό πως απαιτεί ρίσκο μέσα και έξω απ΄το γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του και έφτασε μια ανάσα απ’ το να διεκδικεί και το ματς. Οι διαφορές θα λυθούν στο Καραϊσκάκη και οι δύο προπονητές θα ξέρουν καλά, πως ο ένας θα έχει καρφωμένα τα μάτια στον άλλον. Τα πιόνια θα επιστρέψουν στις θέσεις τους για τη νέα παρτίδα, που αυτή τη φορά θα δώσει και πρόκριση!

Αν ο Καρβαλιάλ υιοθετήσει κάποια απ’ τις χθεσινές ιδέες σε περισσότερο μόνιμη βάση, θα κριθεί από πολλούς παράγοντες. Πάντως η λύση Αλεξανδρόπουλου στη μεσαία γραμμή, δείχνει να πρέπει να πάρει την ευκαιρία της σε μεγαλύτερη σειρά αγώνων, καθώς ο Μαντί Καμαρά δεν βρίσκεται και στο καλύτερο φεγγάρι τυ. Ο νεαρός μέσος έτρεξε πολύ, έδειξε ωριμότητα στο παιχνίδι του και βρήκε γρήγορα ρυθμό σ΄ένα ξεχωριστό ματς για εκείνον.

Keywords
Τυχαία Θέματα