Ολυμπιακός: Το ολικό “facelift” απέναντι στον Παναθηναϊκό (videos)

Η ώρα για το πρώτο μεγάλο clasico της σεζόν στη Super League έφτασε καθώς ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή για την 8η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που οδηγεί τη φετινή κούρσα με 19 βαθμούς, ενώ οι “πράσινοι” ακολουθούν με διαφορά

τριών πόντων. Η τελευταία αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Πειραιά ήρθε απ’ την εκτός έδρας ισοπαλία (2-2) με αντίπαλο την Μπάτσκα Τόπολα, ενώ ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε πριν τη διακοπή των εθνικών ομάδων απέναντι στον Ατρόμητο, τον οποίο και συνέτριψε με 5-0.

Την περασμένη σεζόν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τέσσερις φορές, δύο στην κανονική διάρκεια και άλλες δύο στα play off της Super League. Στην κανονική διάρκεια μέτρησαν από δύο ισοπαλίες, ενώ στα play off υπερασπίστηκαν τις έδρες τους με τρίποντα. Μάλιστα ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί του “τριφυλλιού” στο Φάληρο ψαλίδισε οριστικά τις ελπίδες πρωταθλήματος για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το φετινό ντέρμπι θα είναι αρκετά διαφορετικό, κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στο ρόστερ του. Πρόκειται για μια νέα ομάδα που στηρίζεται σε αρκετά νέα αποκτήματα, ενώ και σε ό,τι αφορά τους “παλιούς”, υπάρχουν αρκετοί που έχουν ξεχωρίσει με διαφορετικούς ρόλους. Για παράδειγμα ο Κώστας Φορτούνης έχει βρει μετά από χρόνια τον ηγετικό του ρόλο στον Ολυμπιακό (κάτι που δεν ίσχυε πέρυσι), ενώ ο Γιώργος Μασούρας επιχειρεί φέτος ως δεύτερος επιθετικός με μεγάλη επιτυχία.

Στις υπόλοιπες θέσεις ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί σίγουρα με 7+1 διαφορετικές θέσεις σε σχέση με τα ματς του Φαλήρου της περασμένης σεζόν. Στο ματς της κανονικής διάρκειας στο “Γ. Καραϊσκάκης” (0-0) απ’ το ρόστερ του Ολυμπιακού έχουν αποχωρήσει οι Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ, Εμβιλά, Κανός και Εμβιλά ενώ σ’ εκείνο των play off δεν θα ξεκινήσουν οι Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Σαμασέκου και Μπακαμπού. Παράλληλα ο “+1” του Ολυμπιακού είναι φυσικά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, την ώρα που στα περσινά εντός έδρας ντέρμπι τους “ερυθρόλευκους” οδήγησαν οι Μίτσελ και Ανιγκό. Οπότε από πλευράς Πειραιωτών, αναμένεται η πινελιά του Μαρτίνεθ στο ντέρμπι.

Προφανώς το διαφορετικό προφίλ του Ολυμπιακού έχει δύο αναγνώσεις σχετικά με την εικόνα του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής που έρχεται. Απ’ τη μία ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού, ενώ αντίστοιχα θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο πάνω στους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά φέτος στον Ολυμπιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα