Ούγκο Εκιτικέ: Γαλλικό αεράκι στη Φρανκφούρτη

Ο αρχικός δανεισμός έχει πλέον μονιμοποιηθεί. Ο Γάλλος συνέβαλε με τρία γκολ και τέσσερις ασίστ σε 25 εμφανίσεις στην φετινή Μπουντεσλίγκα κατά τη διάρκεια ενός επιτυχημένου δανεισμού από την Παρί Σεν Ζερμέν. Έχει ήδη πανηγυρίσει δύο φορές τον τίτλο της Ligue 1 και πλέον έχει ένα μόνιμο συμβόλαιο στη Φρανκφούρτη. ‘Επαιξε επίσης σε άλλους 7 αγώνες στο Champions League

και στο Κύπελλο Γαλλίας, σκοράροντας μία φορά, αλλά βρέθηκε σε δυσμένεια υπό τον νέο προπονητή Λουίς Ενρίκε, πριν από την μετακόμιση του στη Φρανκφούρτη την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Δέκα γκολ σε 24 αγώνες της Ligue 1 με τη φανέλα της Stade Reims τη σεζόν 2021/22 είναι ο καλύτερος αριθμός καριέρας. Εκτός από άλλα 6 γκολ σε ματς εκδρομές για τις ρεζέρβες της Stade Reims, ενώ έχει την «εμπειρία – αγροτικό» με 11 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα της Δανίας με τη Βέιλα, που με τα τρία γκολ σε οκτώ αγώνες πλέι οφ που βοηθούν τον σύλλογο να αποφύγει τον υποβιβασμό για άλλη μια σεζόν.

Μετά την ένταξή του στη Φρανκφούρτη, είχε σκοράρει ένα γκολ σε 10 εμφανίσεις στη μέχρι τα τέλη Απριλίου και σιγά σιγά προσαρμόστηκε και ξεκάθαρα άφησε υποσχέσεις, ώστε ο σύλλογος να ασκήσει την επιλογή αγοράς του νεαρού. Υπέγραψε μακροχρόνιο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στη Φρανκφούρτη τουλάχιστον μέχρι το 2029.

Ο Εκιτικέ μπορεί να είναι «κλινικός» μπροστά στο τέρμα, αλλά είναι επίσης ένας πραγματικός «εργάτης». Φυσικός και ευκίνητος, είναι γνωστός για την προθυμία του να πιέζει από μπροστά και είναι πραγματικά ενοχλητικός όταν πέφτει βαθιά για να πάρει την κατοχή. Με το μεταξένιο άγγιγμα, την απαλή του κίνηση και την τάση του να κόβει το αριστερό πλευρό στη μίξη, οι συγκρίσεις με έναν νεαρό Τιερί Ανρί δεν είναι τόσο ευδιάκριτες. Στα κανάλια της NOVA μπορείτε να τον απολαύσετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα