Παγκόσμιο Κύπελλο – Αλγέρι: Εκτός κυρίως ταμπλό Παΐζη και Μπένου

Οι δύο αθλήτριες αγωνίστηκαν στον προκριματικό γύρο του ατομικού σπάθης γυναικών στο παγκόσμιο κύπελλο του Αλγερίου. Στη φάση των πουλ η Μπένου σημείωσε 2 νίκες και 4 ήττες, ενώ η Παΐζη 4 νίκες και 2 ήττες. Η Μπένου προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό των 128 και ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο των νοκ-άουτ, αυτό της Γεωργιανής Αλεξάντρα Κουβάεβα (FIE No156), με 15-12. Στη μάχη του γύρου των 64 όμως που θα έκρινε και την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό ηττήθηκε με 15-12 από τη 18χρονη Αυστραλέζα Βερόνικα Βασίλεβα (FIE No59) και ολοκλήρωσε την παρουσία

της στη διοργάνωση με την 95η θέση. Η Παΐζη προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλό των 64, στη μάχη όμως για το εισιτήριο του κυρίως ταμπλό ηττήθηκε με 15-7 από τη Γερμανίδα Φελίς Χέρμπον (FIE No102) και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 76η θέση στη διοργάνωση ανάμεσα σε 152 αθλήτριες.

Αποτελέσματα

Ο ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης, Θανάσης Δελενίκας, τόνισε τα εξής για τις δύο αθλήτριες: «Και οι δύο ανέβηκαν ένα επίπεδο παραπάνω σήμερα στην ξιφασκία που παίζουν. Η Παΐζη μπορεί να μην μπηκε στο κυρίως ταμπλό, αλλά έπαιξε πολύ ώριμα και η Μπένου πραγματικά απογείωσε την απόδοση της. Ήταν πολυ πιο σωστή στην ξιφασκία που έπαιξε και στην αντιμετώπιση των παιχνιδιών. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα κορίτσια και η δουλειά που κάνουμε βγαίνει».

Οι αντίπαλοι για Γκοντούρα και ΓεωργιάδουΤη σκυτάλη θα πάρουν αύριο οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες ξιφομάχοι, η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου, οι οποίες είχαν εξασφαλισμένη παρουσία στο κυρίως ταμπλό της Παρασκευής 10/11 λόγω των υψηλών θέσεων που έχουν στην παγκόσμια κατάταξη (Νο3 και Νο4). Η Γκουντούρα κληρώθηκε να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα κόντρα στην 18χρονη Αμερικανίδα Λόλα Πόσικ (FIE No 113), ενώ η Γεωργιάδου θα αγωνιστεί κόντρα στην επίσης 18χρονη Βουλγάρα Έμα Νεΐκοβα (FIE No106). Οι δύο Ελληνίδες βρίσκονται σε διαφορετικά «κλαδιά» του ταμπλό και η μόνη πιθανή διασταύρωση τους θα είναι στον τελικό.Με 13 ξιφομάχους η Ελλάδα σε τρία παγκόσμια κύπελλα Α/Γ, άλλοι 12 σε ευρωπαϊκό κύπελλο U17

Με δώδεκα ξιφομάχους του ξίφους μονομαχίας και έναν του ξίφους ασκήσεως θα συμμετάσχει η Ελλάδα στα πρώτα παγκόσμια κύπελλα ανδρών/γυναικών της χρονιάς στα δύο όπλα, ενώ έξι εφήβους και έξι νεάνιδες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως εφήβων/νεανίδων (U17) της Βουδαπέστης.

Πέρα από το παγκόσμιο κύπελλο σπάθης στο Αλγέρι, το Σαββατοκύριακο 10-11 Νοεμβρίου θα είναι σε εξέλιξη άλλα τρία παγκόσμια κύπελλα στην Ευρώπη: ξίφους μονομαχίας ανδρών στη Βέρνη της Ελβετίας, ξίφους μονομαχίας γυναικών στο Λενιάνο της Ιταλίας και ξίφους ασκήσεως ανδρών στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας ανδρών

Βέρνη (Ελβετία) | 10-11 Νοεμβρίου

Η Ελλάδα θα δώσει το παρών με τους εξής πέντε ξιφομάχους: Γιώργος Αμπάλοφ (Σπάρτακος Κορινθίας), Στέλιος Φουστανάκης (ΑΛ Μεσσαράς), Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Γιώργος Μήνας (ΑΣ Βικτώρια), Παναγιώτης Θεοδωρόπολος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας). Στις 10:30 της Παρασκευής 10/11 θα πάρουν θέση στην πίστα για τη φάση των πουλ του προκριματικού γύρου με στόχο την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό των 64 του Σαββάτου 11/11. Στους αγώνες έχει κληθεί από τη FIE και ο διεθνής Έλληνας διαιτητής Στάθης Γεροσίδερης.

Συμμετοχές

Live αποτελέσματα

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών
Λενιάνο (Ιταλία) | 10-11 Νοεμβρίου

Συνολικά επτά Ελληνίδες ξιφομάχοι θα ταξιδέψουν για το Λενιάνο της Ιταλίας για το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της αγωνιστικής περιόδου: η Θωμαή Αναστασίου (ΟΞΙΦ), η Μαρία Χαντζή (ΑΟΦΙΨ Ίριδα), η Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), η Ελευθερία Μιμιγιάννη (ΠΑΟ), η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα), η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η Φανή Βαρβέρη (Φοίνικας Φλώρινας). Στις 10:00 την Παρασκευή 10/11 θα ξεκινήσουν οι πουλ του προκριματικού γύρου και οι Ελληνίδες έχουν στόχο την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό των 64 που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11/11. Στους αγώνες έχει κληθεί από τη FIE και ο διεθνής Έλληνας διαιτητής Λευτέρης Χατζόπουλος.

Συμμετοχές
Live αποτελέσματα

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών
Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) | 10-11 Νοεμβρίου

Η μοναδική ελληνική παρουσία θα είναι αυτή του Νίκου Κοντοχριστόπουλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) που θα κάνει τον πρώτο του διεθνή αγώνα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Θα ξεκινήσει την προσπάθειά του την Παρασκευή 10/11 στις 8:00 με τη φάση των πουλ του προκριματικού γύρου. Στόχος του είναι η είσοδος στο κυρίως ταμπλό των 64 του Σαββάτου 11/11 είτε με το πλασάρισμα στους πρώτους 16 της φάσης των πουλ, είτε με την είσοδο του στο ταμπλό των 32 στους νοκ-άουτ αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Συμμετοχές
Live αποτελέσματα
Live μετάδοση

Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως εφήβων/νεανίδων (U17)

Βουδαπέστη (Ουγγαρία) | 11-12/11

Πρόκειται για την τρίτη στάση από τους οκτώ αγώνες ςπου συνθέτουν το cadet circuit της EFC. Είναι μία από τις μεγαλύτερες αγωνιστικές συναντήσεις της κατηγορίας με εγγεγραμμένους 309 εφήβους και 251 νεάνιδες, γεγονός που της δίνει και το μεγάλυτερο συντελεστή βαθμολόγησης (3.0) για την διαμόρφωση της ευρωπαϊκής κατάταξης U17. Το Σάββατο 11/11 στις 10:00 θα ξεκινήσουν οι αγώνες του ατομικού των εφήβων και στις 13:00 οι αγώνες στο ομαδικό των νεανίδων. Την Κυριακή 12/11 θα ξεκινήσουν στις 10:00 τόσο οι αγώνες του ατομικού των νεανίδων, όσο και οι αγώνες του ομαδικού εφήβων. Ακολουθούν τα μέλη της ελληνικής ομάδας και όλα τα χρήσιμα στοιχεία για τη διοργάνωση:

Έφηβοι
Αντώνης Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω)
Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
Άρης Χαράλαμπος Χιωτέλης (ΟΞΙ Γλυφάδας)
Αχιλλέας Δημήτρης Μιχαλόπουλος (ΟΞΙ Γλυφάδας)
Νίκος Ντούκα (ΑΟΞ Αιγάλεω)
Χρήστος Τουλάκης Μαρκάκης (ΑΟΞ Αιγάλεω)

Νεάνιδες
Ευθυμία Γκαβζία (Μ. Αλέξανδρος Κορδελιού)
Ξανθή Αγάπη Ιντζόγλου (ΟΞΙ Γλυφάδας)
Δέσποινα Κριμνιανιώτη (Μ. Αλέξανδρος Κορδελιού)
Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕ Φλώρινας)
Αναστασία Παπανδρεοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
Άννα Πήλιουρα (ΑΞΙΑ)

Αναλυτικές συμμετοχές εφήβων

Αναλυτικές συμμετοχές νεανίδων

Live αποτελέσματα

Keywords
Τυχαία Θέματα