ΑΕΚ-Μαρσέιγ 0-2: Χαμένες ευκαιρίες και ήττα που δυσκολεύει την πρόκριση (pics, vids)

Δεύτερη διαδοχική ήττα στο Europa League για την ΑΕΚ, η οποία έχασε 2-0 από την Ολιμπίκ Μαρσέιγ στην “Αγιά Σοφιά” σε ένα πρώτο ημίχρονο που οι Γάλλοι κυριάρχησαν, όμως στο δεύτερο η Ένωση έχασε σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση, αλλά και πάλι έδειξε πως δεν έχει το… εύκολο γκολ!

Εμπεμπά και Σαρ τα γκολ της νίκης της ομάδας του Γκατούζο, που είχε δοκάρι με τον σκόρερ του

δεύτερου τέρματος.

Πλέον, η ΑΕΚ έπεσε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από Μαρσέιγ και Μπράιτον και η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League αρχίζει να δυσκολεύει αρκετά για την ομάδα του Αλμέιδα.

Γκατούζο και Αλμέιδα στους πάγκους των δύο ομάδων.Τα πλάνα των προπονητών

Δείτε εδώ πως παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα και την Μαρσέιγ ο Τζενάρο Γκατούζο.

Η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα πριν τη σέντρα του αγώνα Η γαλλική πίεση εγκλώβισε την ΑΕΚ

Με την Μαρσέιγ να έχει τον έλεγχο και να πιέζει ασφυκτικά την ΑΕΚ από την πρώτη πάσα στην άμυνα κύλησε το πρώτο ημίχρονο στην “Αγιά Σοφιά”, με την πρώτη καλή στιγμή των Γάλλων να έρχεται στο 16′ όταν από υπέροχη αντεπίθεση και αδυναμία της “κιτρινόμαυρης” άμυνας να διώξει, η μπάλα στρώθηκε στον Κοντογκμπιά, ο οποίος πλάσαρε πάνω από την εστία.

Το γκολ για την Μαρσέιγ δεν ήρθε έπειτα από “προϊόν” πίεσης, αλλά από στημένη μπάλα. Στο 21′ ο Κλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Αθανασιάδης εκτίμησε λάθος την φάση, με τον Εμπεμπά στο δεύτερο δοκάρι να πιάνει την κεφαλιά και σε σχεδόν κενή εστία να κάνει το 0-1.

Η ΑΕΚ στο 29′ απείλησε με την αδύναμη κεφαλιά του Μουκουντί που μπλόκαρε ο Λόπεθ, ενώ στο 32′ από δική της επίθεση είδε τους Μαρσεγέζους να κλέβουν τη μπάλα και με δύο πάσες ο Βιτίνια να βρίσκεται απέναντι από τον Αθανασιάδη, αλλά η προβολή του Βίντα έσωσε την Ένωση.

Στο 33′ η Μαρσέιγ “φλέρταρε” με δεύτερο γκολ, πάλι από εκτέλεση κόρνερ, με τον Εμπεμπά να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τον Αθανασιάδη να κάνει σπουδαία επέμβαση, ενώ στο 41′ ο Κοντογκμπιά σούταρε πάνω από την εστία.

Το ημίχρονο έκλεισε με δύο καλές στιγμές για την ΑΕΚ, το σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 44′ και την κεφαλιά-ψαράκι του Βίντα, με την μπάλα και στις δύο περιπτώσεις να φεύγει άουτ.

Ακίνδυνος στο Α’ ημίχρονο ο Λιβάι Γκαρσία! Έχασε μεγάλες ευκαιρίες και μαζί το ματς

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την ΑΕΚ να είναι επιθετική και να δείχνει διάθεση για να πιέσει ψηλά την άμυνα των Γάλλων και στα πρώτα δευτερόλεπτα διαμαρτυρήθηκε σε μία πτώση του Πινέδα μέσα στην περιοχή με τον Νίμπεργκ να χρεώνει με χέρι τον Μεξικανό.

Στο 51′, ο Άμραμπατ έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά με τον Λιβάι Γκαρσία να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά ο Πάου Λόπεθ με ενστικτώδη επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Τέσσερα λεπτά μετά, νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση, με τον Μάνταλο να βγάζει ωραία αριστερά, ο Γκατσίνοβιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Λόπεθ αντέδρασε σωστά.

Η Μαρσέιγ πλησίασε σε δεύτερο γκολ στο 63′, όταν από εξαιρετική κάθετη του Εντιαγέ, γύρισμα του Λόντι, ο Βιτίνια εκτέλεσε στην κίνηση με τον Αθανασιάδη να κάνει μεγάλη επέμβαση και να διώχνει με το δεξί του χέρι και μάλιστα με αντίθετη κίνηση του κορμιού του.

Χειροκρότημα στο φινάλε για τους παίκτες της ΑΕΚ.

Μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για την Ολιμπίκ Μαρσέιγ, στο 80′, με τον Σαρ να σουτάρει από διαγώνια θέση μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη και φεύγει άουτ.

Η Μαρσέιγ είχε σε μεγάλη βραδιά τον τερματοφύλακά της, Πάου Λόπεθ ο οποίος στο 89′ απέτρεψε την ισοφάριση σε κοντινή κεφαλιά του Τσούμπερ, στο 91′ από διαδοχικές κόντρες μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ και δευτερόλεπτα μετά ο Αραούχο έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ισπανό γκολκίπερ.

Και αφού η ΑΕΚ δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες της, δέχθηκε δεύτερο τέρμα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μάνταλος έχασε από την ορμή του Βερτού στη μεσαία γραμμή, ο μέσος της Μαρσέιγ βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη με εντυπωσιακή ενέργεια και με πάσα στον Σαρ σιγούρεψε το 0-2 για την Μαρσέιγ.

Ο αγώνας τελείωσε με ακόμα μία σπουδαία επέμβαση του Πάου Λόπεθ, στο 96′, με τον Ισπανό να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Τσούμπερ.

Μεγάλο παιχνίδι από τον γκολκίπερ της Μαρσέιγ, Πάου Λόπεθ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (81′ Γαλανόπουλος), Πινέδα (63′ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς (63′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (76′ Ελίασον), Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία (63′ Πόνσε)

Μαρσέιγ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόπεθ, Λόντι, Μπαλέρντι, Μπεμπά, Κλος (95′ Ναντίρ), Κοντογκμπιά, Βερτού (95′ Ζιγκό), Αρίτ (95′ Σόγκιο), Εντιαγέ (86′ Μουρίγιο), Κορέα (59′ Σαρ), Βιτίνια

Keywords
Τυχαία Θέματα