Παναιτωλικός-Άρης 0-4: Επιβλητικός, αποτελεσματικός και πλησιάζει στην 4η θέση

Ο Άρης πέτυχε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, τρία στο δεύτερο ημίχρονο και συνέτριψε τον Παναιτωλικό, στο Αγρίνιο, με 0-4 για την 18η αγωνιστική της Super League και έφτασε τους 30 βαθμούς, παραμένοντας σταθερά στην 5η θέση, με διαφορά δυο βαθμών από τον Ολυμπιακό (έναν αγώνα λιγότερο).

Ανώτεροι

οι φιλοξενούμενοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με τις αλλαγές που έγιναν από τον Μάντζιο, σε αντίθεση με τον Γιάννη Πετράκη που δεν κέρδισε τίποτα από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη καλή ευκαιρία τους στον αγώνα (16′), με τον Σενγκέλια να δίνει στον Λιάβα, εκείνος να τροφοδοτεί τον Χατζηθεοδωρίδη που δεν μπόρεσε να πλασάρει από καλή θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Τορεχόν και στο σουτ που έκανε, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τρία λεπτά, αργότερα, ο Άρης «απάντησε» στην πίεση του Παναιτωλικού με γκολ. Ο Τζούρασεκ έκανε το σουτ έξω με την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στην εστία του Καπίνο για το 0-1. Λιτή και ουσιαστική η ατομική ενέργεια του Κροάτη που νίκησε τον Καπίνο, παρά την “εκτίναξη” που επιχείρησε. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και σε δεύτερο γκολ, στο 24΄, με διπλή ευκαιρία. Αρχικά, στο σουτ του Μενέντες εκτός περιοχής, ο Καπίνο απέκρουσε αποτελεσματικά και στην συνέχεια της φάσης ο Φατόρε “γύρισε” την μπάλα από πλάγια θέση και ο αμαρκάριστος Φετφατζίδηε, δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα από πλεονεκτική θέση και ο Άρης κέρδισε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τέσσερις καλές ευκαιρίες μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς όμως, να βρούν…δίχτυα. Στο 25′ από σέντρα-σουτ του Σενγκέλια, η μπάλα βρήκε στον Φατόρε, πήρε πορεία προς το τέρμα του Αρη, ο Χουτεσιώτης έδιωξε και στο 32′ ο Χατζηθεοδωρίδης δοκίμασε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή και προσπάθησε με φάλτσο να βρει την αριστερή γωνία του Χουτεσιώτη, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 45′ σε σουτ του Πέρες, μπλόκαρε σταθερά ο Χουτεσιώτης και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Αγρινιώτες είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους, όταν ο Σενγκέλια έκανε τη σέντρα-σουτ από τα αριστερά, ο Ρόουζ έβαλε την κόντρα κι η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Χουτεσιώτη.

Στην επανάληψη, ο τεχνικός του Άρη, Άκης Μάντζιος έκανε διαχείριση των παικτών του και “φρεσκάρισμα” της 11άδας, με τρείς αλλαγές μέχρι το 57′ και την τέταρτη στο 67′, ενώ ο ομόλογος του, Γιάννης Πετράκης επιχείρησε με 3 αλλαγές να αυξήσει τις απειλές του Παναιτωλικού στην επίθεση.

Ο Σουλεϊμάνοφ είχε τετ α τετ με τον Καπίνο στο 65′ και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, απέκρουσε με το ένα χέρι, ενώ στο 73′, σε σουτ του Φατόρε από εξαιρετική θέση, ο Μαλής παραχώρησε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Καπίνο έκανε εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Ρόουζ, διατήρησε την διαφορά του ενός γκολ.

Πέντε λεπτά, αργότερα στο 78′, ο Άρης έφτασε σε σκορ αφαλείας (0-2), όταν υπήρξε συνεργασία τεσσάρων παικτών του, εκ των οποίων οι δυο ήταν αλλαγές και εκτελεστής ο Σουλεϊμάνοφ που πλάσαρε από διαγώνια θέση. Ο Φατόρε έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Ρώσος επιθετικός σκόραρε.

Και ενώ ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι σε σουτ του Σενγκέλια στο 89′ και την ευκαιρία να.. άγχωνε τον Άρη, ο Σεβέριο σημείωσε το καλύτερο γκολ του Άρη, στο 90′(0-3) με ατομική ενέργεια και με σουτ εκτός περιοχής, δίνοντας καμπύλη στην τροχιά της μπάλας και σημαδεύοντας την αριστερή γωνία του Καπίνο.

Οι παίκτες του Μάντζιου δεν σταμάτησαν στο 0-3 και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, έφτασαν και σε τέταρτο γκολ, με σκόρερ τον Σαμόρα.

ΠANAITΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Μάλης, Ντουάρτε Μπρούνο, Μλάντεν, Σίλβα, Λιάβας (70′ Μαυρίας), Πέρες (Τσιγγάρας, Χατζηθεορωρίδης (72′ Ντίας), Ντουάρτε (64′ Πέντρο), Φεντερίκο, Καρέλης (64′ Ανιόρ), Σενγκέλια.

ΑΡΗΣ: Χουτεσιώτης, Φατόρε, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι, Ντουκουρέ (57′ Μοντόγια), Τζούρασεκ (57′ Σουλεϊμάνοφ), Παναγίδης (68′ Σαβέριο), Φετφατζίδης (46′ Νταρίντα), Μενέντες (80′ Γκαρθία), Σαμόρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα