Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Νίκησε και τα… προβλήματα

Οι “πράσινοι” σε ένα ακόμη παιχνίδι παρουσιάστηκαν με πολλές απουσίες, όμως αυτή τη φορά είχαν την ατυχία να χάσουν δύο ακόμη παίκτες (Βέρμπιτς – Σπόραρ). Παρά τα προβλήματα και τη δεδομένη κούραση, αφού προ τριών ημερών είχε προηγηθεί ένα ματς 120 λεπτών με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση της, πήρε αυτό που ήθελε και επέστρεψε στην κορυφή της Super League, έχοντας

“συγκάτοικο” τον ΠΑΟΚ.

Πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού, που από το 60′ έπαιζε με σέντερ φορ τον Μπερνάρ, ήταν ο Αϊτόρ. Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 50′ και στο 74′ έβγαλε την ασίστ για το δεύτερο γκολ του Γέντβαϊ στο πρωτάθλημα, με το οποίο το “τριφύλλι” σφράγισε την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Αγωνία για Βέρμπιτς και Σπόραρ στο “πράσινο στρατόπεδο”.

Αργός ρυθμός, λίγες ευκαιρίες και 0-0

Αρκετά μέτριο ήταν το πρώτο 45λεπτο στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας και κάποιες καλές στιγμές και τον Αστέρα την πιο κλασική ευκαιρία, με τις δύο ομάδες, ωστόσο, να μην βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που ανέλαβαν από το ξεκίνημα του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων και με ανάπτυξη κυρίως από αριστερά με τον Μλαντένοβιτς, επιχείρησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 10’ με σουτ του Σπόραρ, με τον Αστέρα, που είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία να απαντά στο 14’ με τον Σουρλή, που εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία Γέντβαϊ – Λοντίγκιν.

Στο 14’ το «τριφύλλι» επισκέφτηκε ξανά με καλές προϋποθέσεις την περιοχή του Γραμματικάκη, όμως ο Κώτσιρας, ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, πάντως, ανήκε στον Αστέρα. Στο 28’ ο Σίτο σέντραρε από αριστερά, ο Καλτσάς έπιασε το πλασέ στην κίνηση, όμως ο Λοντίγκιν του είπε «όχι» και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός είχε δύο ακόμη καλές στιγμές με Σπόραρ (31’) και Μπερνάρ (45+4’), όμως ήταν ξεκάθαρο πως η ομάδα του Φατίχ Τερίμ αντιμετώπισε σοβαρό θέμα στο κομμάτι της ανάπτυξης, με την απουσία του Ιωαννίδη – ειδικά στις επιθετικές συνεργασίες – να είναι εμφανής.

Έχασε και τον Σπόραρ – “καθάρισε” ο Αϊτόρ

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, αφού βρήκε πολύ γρήγορα το γκολ που έψαχνε και απέβαλε πίεση και άγχος. Στο 50′ ο Μαντσίνι σέντραρε από δεξιά και ο Αϊτόρ με υπέροχο πλασέ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Γραμματικάκη, που την είδε να καταλήγει στα δίχτυα.

Η ατυχία, ωστόσο, χτύπησε ξανά την πόρτα των γηπεδούχων (στο 26′ αποχώρησε τραυματίας ο Βέρμπιτς), αφού στο 58′, ο Σπόραρ σε μία προσπάθεια να γίνει απειλητικός για την εστία του Αστέρα, υπέστη μυϊκό τραυματισμό και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν πτοήθηκε. Με τον Φατίχ Τερίμ να προχωρά αναγκαστικά, για μία ακόμη φορά, σε “αλχημείες” (έστειλε τον Μπερνάρ στην κορυφή της επίθεσης) είδε την ομάδα του να βρίσκει δεύτερο γκολ στο 74′. Ο Αϊτόρ, αυτή τη φορά, έδωσε την ασίστ στον Γέντβαϊ, με τον Κροάτη να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Η αντίδραση του Αστέρα δεν ήρθε ποτέ, αφού σε όλο το δεύτερο ημίχρονο οι Αρκάδες ήταν σκιά του εαυτού τους. Το μόνο που άλλαξε στον εναπομείναντα χρόνο ήταν η αριθμητική ισορροπία, αφού στο 90′ ο Αλάγκμπε αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για τράβηγμα στον Αϊτόρ και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86′ Λημνιός), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πέρεθ (86′ Ακαϊντίν), Μπερνάρ (86′ Ζέκα), Βέρμπιτς (26’ Αϊτόρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (61′ Τσόκαϊ).
Στον πάγκο: Ξενόπουλος, Σένκεφελντ, Φικάι.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Ρούμπεν Γκαρθία, Χουχούμης (86′ Άλβαρες), Μουνάφο (72′ Γιαμπλόνσκι), Μάντζης, Καλτσάς (72′ Μπαρτόλο), Σουρλής (58′ Ζουγλής), Σίτο (46′ Κρέσπι), Χριστόπουλος, Αλάγκμπε, Τζουκάνοβιτς.
Στον πάγκο: Κακαδιάρης, Γκος, Βαλιέντε, Ατιένθα.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου
Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Μιχαήλ Παπαδάκης
4ος Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης

Keywords
Τυχαία Θέματα