Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1-0: Νίκησε χωρίς να ενθουσιάσει

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το δεύτερο φιλικό παιχνίδι μέσα σε 24 ώρες και όπως ήταν λογικό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε εκτεταμένο rotation, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να «καμουφλάρει» τα σημάδια κούρασης της ομάδας του.

Οι «πράσινοι» – όπως ήταν αναμενόμενο – παρουσιάστηκαν με «βαριά» πόδια, είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, όμως ακόμη κι έτσι κατάφεραν να πανηγυρίσουν μία ακόμη νίκη, χάρη στο γκολ του νεαρού Καλοσκάμη

από το 38ο λεπτό.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ίσως για πρώτη φορά στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια, βρήκε απέναντι της έναν αντίπαλο αρκετά οργανωμένο, που δεν της έδωσε χώρους και την δυσκόλεψε να κρατήσει μπάλα.

Μάλιστα, στο 14’ η ατυχία «χτύπησε» την πόρτα του Παναθηναϊκού, καθώς ο Σένκεφελντ αποχώρησε με ενοχλήσεις, χωρίς πάντως ο Ολλανδός να αντιμετωπίζει κάτι το σοβαρό.

Στο 23’ ο Μπερνάρ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία για τους «πράσινους» με ένα «σκαστό» σουτ μετά από κόντρες που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 35’ το πολύ καλό μακρινό φάουλ του Ολιβέιρα Ντος Σάντος, βρήκε σε ετοιμότητα τον Λοντίγκιν.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 38’ χάρη στο γκολ του νεαρού Δημήτρη Καλοσκάμη. Οι Μπερνάρ και Μαντσίνι συνδυάστηκαν πολύ ωραία από τα δεξιά, με τον Βραζιλιάνο να ξαναπαίρνει την μπάλα, να αποφεύγει τον αντίπαλό του με «ποδιά» και να βγάζει μία «ξυραφένια» σέντρα από τα δεξιά προς τον Καλοσκάμη που έκανε από κοντά με κεφαλιά-ψαράκι το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε στο γήπεδο τον Τζούριτσιτς σε ρόλο επιτελικού μέσου, με τον Μπερνάρ να «μετακινείται» αριστερά μέχρι την αντικατάσταση του Βραζιλιάνου στο 60ό λεπτό, θέλοντας να δοκιμάσει την κοινή συνύπαρξη των δύο δημιουργικών μέσων του στην ενδεκάδα.

Στο 72’ οι Βούλγαροι έφτασαν κοντά στο γκολ όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Πίσκεβιτς έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 73’ ο Κίριλοφ έκανε μία ωραία ενέργεια η οποία κόντραρε και πέρασε για λίγο έξω από τα δοκάρια του Ξενόπουλου.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (65’ Ξενόπουλος), Βαγιαννίδης (61’ Κώτσιρας) Σένκεφελντ (19’ λ.τρ. Σιδεράς, 80’ Μάγκνουσον), Φικάι (72’ Κάτρης), Χουάνκαρ (72’ Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν (72’ Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (80’ Φρόκου), Μαντσίνι (61΄Αϊτόρ), Μπερνάρ (61’ Καμπετσής), Καλοσκάμης (46’ Τζούριτσιτς), Σπόραρ (72’ Μπιλάλ).

ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 (Ατάνας Ριμπάρσκι): Ναούμοφ (46’ Γκάνεφ), Γκουρίστα (70’ Ενγκουιντά), Πετρόφ (70’ Βιγιάτσκι), Χέλιτον Ντος Σάντος (70’ Τσόνκοφ), Ραπνουίλ (70’ Τόνεφ), Τσότσεφ (65’ Πίσκεβιτς), Τσένοφ, Καραγκαρέν (65’ Ουμαρμπάεφ), Βούτοφ (70’ Στόιτσκοφ), Ολιβέιρα Ντος Σάντος (70’ ΡΚίριλοφ), Γιόσκοφ (70’ Ρούσεφ).

Keywords
Τυχαία Θέματα