Παναθηναϊκός – Βαλένθια 91-92: Η “βόμβα” Τζόουνς “γκρέμισε” τα “πράσινα όνειρα” (hls)

Με τρίποντο του Τζόουνς στην εκπνοή του αγώνα, η Βαλένθια “απέδρασε” από το ΟΑΚΑ και κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 92-91 σε παιχνίδι για την 24η αγωνιστική της Εuroleague. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Αμερικανό παίκτη των Ισπανών (24 πόντοι), πάλευαν μόνοι τους οι Λι (25 πόντοι, ρεκόρ καριέρας στη Euroleague) και Γκουντάιτις (23 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

ΠΗΓΗ: In Time Sports

θετικό

το ντεμπούτο του Ματ Τόμας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, πρώτη εμφάνιση με τα “πράσινα” έκανε και ο Αγραβάνης, με χλιαρές αποδοκιμασίες να συνοδεύουν την παρουσία του στο παρκέ του ΟΑΚΑ, τρίτη διαδοχική ήττα – και αυτή από ισπανική ομάδα – γνώρισαν οι Πράσινοι στη διοργάνωση.

Έτσι εξελίχθηκε το παιχνίδι

Αν και ο Παναθηναϊκός μπήκε με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι, οι Βαλενθιάνοι κατάφεραν να βρουν ρυθμό, ισορρόπησαν το ματς και εκμεταλλεύτηκαν “θεματάκια” που παρουσιάστηκαν στην άμυνα των Πράσινων. Πάντως η ομάδα του Ράντονιτς βρήκε λύσεις στην επίθεση και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων (26-21).

Oι Πράσινοι διατήρησαν τον έλεγχο και στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ομαδικό παιχνίδι, αλλά και σωστές επιλογές στην επίθεση, διατήρησαν τη διαφορά που είχαν “χτίσει” και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με + 7 (49-42).

Κορυφαίος σκόρερ των Πράσινων ο Πάρις Λι, καθώς σημείωσε 11 πόντους με 3/4 τρίποντα.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι Ισπανοί αντέδρασαν στο τρίτο δεκάλεπτο, έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και με ένα σερί 6-0 μείωσαν τη διαφορά, ενώ κατάφεραν να περάσουν και μπροστά στο σκορ.

Ο Τόμας βρήκε το χέρι του και έδωσε “ανάσες” στους Πράσινους, ωστόσο οι Βαλενθιάνοι ήταν αυτοί που επέβαλλαν το ρυθμό τους στο παιχνίδι και έκαναν… ντέρμπι το ματς, ενώ το φινάλε του τρίτου δεκάλεπτου τους βρήκε να προηγούνται με έναν πόντο (69-68), με επί μέρους σκορ 27-19 στην περίοδο.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, το παιχνίδι πήγε πόντο – πόντο, καθώς και οι δύο ομάδες έβγαλαν νευρικότητα στο παιχνίδι τους. Ο Παναθηναϊκός με τον Γκουντάιτις στην καλύτερη του βραδιά με τα “πράσινα”, έμεινε στο παιχνίδι και με τον Λιθουανό να δίνει λύσεις και επιθετικά, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να προηγηθεί.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο τελευταίο δίλεπτο, οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά. Ο Λι ευστόχησε σε δύο βολές και έκανε το 88-87, ο Τζόουνς “απάντησε” με ένα “ζευγάρι” βολών, ο Πάρις Λι έδωσε το προβάδισμα στο Τριφύλλι, ενώ ο Τόμας έβαλε τη μια από τις δύο βολές και έκανε το 91-89 στα 17.5 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Στην τελευταία επίθεση του αγώνα, ο Τζόουνς πήρε τη μπάλα και με τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα, έκανε το 92-91 και έδωσε τη νίκη στη Βαλένθια, η οποία πέρασε από το ΟΑΚΑ και διατήρησε τη θέση της στην πρώτη οκτάδα της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα:

26-21, 49-42, 68-69, 91-92

Παναθηναϊκός: Λι 25 (5 τρ.), Μποχωρίδης, Γουίλιαμς 8, Αγραβάνης, Καλαϊτζάκης 5, Τόμας 13, Μπέικον 10, Γκριγκόνις 5, Μαντζούκας 2, Γκουντάιτις 23

Βαλένθια: Χάρπερ 6, Κλαβέρ 13, Πουέρτο, Πρέπελιτς 2, Πραντίγια 9, Γουέμπ 6, Λόπεθ – Αποστέγι 4, Τζόουνς 24, Ρέιντμπο 2, Έβανς 3, Αλεξάντερ 16, Ριβέρο 7

Keywords
Τυχαία Θέματα