Παναθηναϊκός: “Έφθασε κοντά στην πηγή, αλλά τον νίκησε ο covid” (video)

Ο κόσμος της ομάδας ήλπιζε σε μια καλή πορεία, καλύτερη από την προηγούμενη και είσοδο στη 4αδα, ωστόσο για τίτλο, δεν έλεγε κουβέντα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα καταφέρει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ως το τέλος. Ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς τους διέψευσε όλους και με σπουδαίες εμφανίσεις αποσπάσθηκε οκτώ ολόκληρους βαθμούς από τη δεύτερη ΑΕΚ και ακόμα περισσότερους από Ολυμπιακό

και ΠΑΟΚ, στο τέλος του πρώτου γύρου. Τότε όλοι κατάλαβαν ότι θα είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος αποφασισμένος για όλα. Πράγματι, ο σύλλογος της Αθήνας συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις και παρέμεινε για το μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος στην κορυφή.

Δε διέθετε, όμως, την ορμή που είχε στον Α’ γύρο. Η αγωνιστική κοιλιά, την οποία όλες οι ομάδες κάνουν κάποια στιγμή στη διάρκεια της σεζόν, ξεκίνησε αμέσως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και δυστυχώς για το τριφύλλι, κράτησε παραπάνω από όσο έπρεπε. Αυτό το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα στοίχισε στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. Οι απώλειες πολύτιμων βαθμών, σε Νίκαια με Ιωνικό, Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, αλλά και με τον ΟΦΗ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τον πλήγωσαν. Οι διώκτες του στο ίδιο διάστημα δεν έχαναν βαθμούς και ο Παναθηναϊκός ένιωθε πλέον ισχυρή πίεση, έχοντας χάσει το μαξιλαράκι ασφαλείας στον βαθμολογικό πίνακα. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία των πλέι οφ, η διαφορά είχε εξανεμιστεί.

Στο μίνι πρωτάθλημα που ακολούθησε, πάντως, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένος. Πήρε σπουδαίες νίκες μέσα σε Τούμπα και Κλεάνθης Βικελίδης, κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη αντίστοιχα. Στη Θεσσαλονίκη, σε αυτά τα δύσκολα ντέρμπι, έστειλε μήνυμα ότι μπορεί να κόψει πρώτος το νήμα. Τελικά, πλήρωσε στο πιο κρίσιμο σημείο την αδυναμία του να κερδίζει ομάδες που παίζουν με αμυντική τακτική. Τον εντός έδρας αγώνα με τον Βόλο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα τον θυμάται για αρκετό καιρό και όχι άδικα.

Σε τελική ανάλυση αυτό το παιχνίδι στέρησε τον τίτλο από την ομάδα του. Κακά τα ψέματα, αν είχε αυτούς τους τρεις πόντους τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αλλά ακόμα και έτσι, αν δεν είχε προκύψει στο τέλος το πρόβλημα με τον κορωνοϊό, θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να έχει την ευκαιρία του, δηλαδή να παλέψει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με καλύτερες συνθήκες και ίσως περισσότερες πιθανότητες για επιτυχία.

Συνοψίζοντας τώρα, ο Παναθηναϊκός έχει αποκομίσει μόνο κέρδη από αυτή τη σεζόν. O αρχικός στόχος που τέθηκε από το καλοκαίρι, για μια αξιόλογη πορεία καλύτερη από την περσινή, επιτεύχθηκε 100%. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι κέρδισε και πάλι τον κόσμο του, ο οποίος γέμιζε ασφυκτικά τη Λεωφόρο σε κάθε παιχνίδι. Με αυτόν τον κόσμο στο πλευρό τους θα επιχειρήσουν την υπέρβαση στην καινούργια σεζόν, η οποία πάντως, έχει περισσότερες απαιτήσεις. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι φέτος υπάρχει και η Ευρώπη. Οι Πράσινοι σίγουρα θέλουν να επιστρέψουν με επιτυχία στα ευρωπαϊκά σαλόνια, όμως, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν σοβαρά και εγκαίρως στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, καθώς η ομάδα πονάει σε κάποιες νευραλγικές θέσεις.

Limit up

ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΠΗΓΗ: In Time Sports

“Έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά “

Ίσως, ο MVP του φετινού Παναθηναϊκού. Δεν ήταν μόνο σκόρερ σε καθοριστικούς αγώνες, αλλά δημιουργός και γενικότερα ηγέτης της ομάδας, είτε ξεκινώντας ως βασικός, είτε από τον πάγκο. Ποδοσφαιριστής που δουλεύει σκληρά και κάθε χρόνο παρουσιάζεται όλο και καλύτερος. Δικαιολογημένα κλήθηκε πρόσφατα από τη διοίκηση να ανανεώσει με αυξημένες αποδοχές, στο συμβόλαιο του.

Limit down

ΜΠΕΜΖΑΜΙΝ ΒΕΡΜΠΙΤΣ

ΠΗΓΗ: In Time Sports

“Μικρή προσφορά”

Ήρθε με περγαμηνές από μια πασίγνωστη ομάδα της Ευρώπης, ωστόσο, δε βοήθησε καθόλου. Τυπική παρουσία σε οποιαδήποτε παιχνίδι και αν έπαιξε, είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή. Σίγουρα υπάρχουν ελαφρυντικά, (τραυματισμοί, προσωπικά προβλήματα), για αυτό και υπάρχει αισιοδοξία ότι αν αυτά ξεπεραστούν στη νέα σεζόν, ο Σλοβένος επιθετικός θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

ΠΑΓΚΟΣ

ΠΗΓΗ: In Time Sports

“Ο αρχιτέκτονας”

Εξαιρετική προετοιμασία το καλοκαίρι, αλλά και πολύ καλό κοουτσάρισμα, από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος με την υποδειγματική του συμπεριφορά κέρδισε τους παίκτες, αλλά και τον κόσμο. Δεν είναι και λίγο ένα ολόκληρο γήπεδο να φωνάζει μετά το τέλος των αγώνων το όνομα του προπονητή. Βεβαίως, υπάρχουν και τα αρνητικά. Ο Σέρβος κόουτς καθυστέρησε σημαντικά στη λήψη αποφάσεων για τις μεταγραφές. Επίσης, δεν είχε τις ιδανικότερες επιλογές, καθώς ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν (με ακριβά συμβόλαια), δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα, ‘η δεν ταίριαζαν με το στυλ της Ομάδας. Ίσως, με την έλευση του νέου τεχνικού διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου, η κατάσταση να βελτιωθεί σε αυτόν τομέα.

ΙΝΦΟ

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

2ος

Βαθμοί : 78

Γκολ υπέρ : 47

Γκολ κατά : 16

Ασίστ : 17

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

Αντράζ Σπόραρ : 11 γκολ

ΠΗΓΗ: In Time Sports

ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΑΣΙΣΤ

Ντανιέλ Μαντσίνι : 6

ΠΗΓΗ: In Time Sports
Keywords
Τυχαία Θέματα