Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-86 (παρ., 72-72 κ.αγ.): Αυτοχειρία στο ΟΑΚΑ…

Αυτό δεν ήταν αγώνας μπάσκετ ακριβώς, αλλά μάχη μέχρι τελικής ρανίδας… Παναθηναϊκός και Μακάμπι Τελ Αβίβ πάλεψαν σώμα με σώμα σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές, με τους Ισραηλινούς να παίρνουν τελικώς τη νίκη στην παράταση, με σκορ 81-86. Η κανονική διάρκεια βρήκε τους αντιπάλους ισόπαλους με σκορ 72-72, με τους “πράσινους” να επανακάμπτουν από εις βάρος τους διαφορά 15 πόντων, όμως, δεν άντεξαν ως το φινάλε!

Ο Παναθηναϊκός

είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Μία στο τέλος της κανονικής διάρκειας, όταν ο Νίμπο με ριμπάουντ από το πουθενά έφερε και πάλι το ματς στα ίσα (72-72) στα 4.8”, μετά από δεύτερη χαμένη βολή του Σόρκιν. Και άλλη μία στο τέλος της παράτασης, όταν ο Σλούκας στα 6” κέρδισε τρεις βολές, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει καθώς είχε 2/3, το σκορ πήγε στο 81-82 και από εκεί και μετά οι Ισραηλινοί με δύο βολές του Μπράουν και καλάθι του Κλίβελαντ πήγαν το σκορ στο 81-86.

Πέταξε το πρώτο ημίχρονο…

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε να είναι στα χαμένα… Η Μακάμπι κυριάρχησε χάρη στη σιδερένια άμυνα και τα σουτ τριών πόντων, αν και οι Λέσορ και ο Αντετοκούνμπο έδωσαν κάποια ώθηση στους γηπεδούχους. Ο Κόλσον ξεκίνησε καλά για τους Ισραηλινούς και οι συμπαίκτες του ακολούθησαν τα βήματά του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ασύνδετος στην επίθεση και έμεινε 15 πόντους πίσω στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου (24-39). Ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν τραγικός στον επιθετικό τομέα, με το επί μέρους 9-19 να μιλάει από μόνο του… Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι “πράσινοι” πέτυχαν 15 πόντους και ήταν στο -5 (15-20). Πλέον, εν όψει δευτέρου ημιχρόνου χρειαζόταν μία τεράστια ανατροπή για να αλλάξει αυτό το παιχνίδι.

Ο Μπλατ σε αυτό το διάστημα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την Μακάμπι με τα τρίποντά του. Γενικώς, η Μακάμπι πέτυχε ένα εντυπωσιακό 7/13 τρίποντα, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε το απογοητευτικό 2/13. Ο Κόλσον ηγήθηκε των φιλοξενούμενων με 15 πόντους και ο Μπλατ πρόσθεσε 10. Ο Ντιμπαρλομέο σημείωσε 9. Η τριάδα αυτή οδήγησε την Μακάμπι στην επικράτηση στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι από την άλλη μάζεψαν 21 ριμπάουντ (10 επιθετικά), όμως, ουσιαστικά δεν κατάφεραν να τα αξιοποιήσουν.

Ανατροπή και… παρ’ ολίγον νίκη

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε ξέφρενο ρυθμό. Από τη μία ο Γκριγκόνις και από την άλλη ο Ντιμπαρτολομέο έκαναν… διαγωνισμό τριπόντων, ενώ στην εξίσωση μπήκαν για τον Παναθηναϊκό ο Μήτογλου και ο κόσμος, που άναψε για τα καλά μετά την αποβολή του Εργκίν Αταμάν με δεύτερη τεχνική ποινή στα 6′:04” πριν το φινάλε. Ο Τούρκος προπονητής των “πράσινων” έγινε έξαλλος με την απόφαση των διαιτητών να μην δοθεί ως αντιαθλητικό ένα φάουλ εις βάρος του Μήτογλου. Από εκεί και πέρα ανέλαβε το κοουτσάρισμα ο Χρήστος Σερέλης. Η περίοδος αυτή έληξε με την Μακάμπι να είναι 8 πόντους μπροστά (49-57), αλλά τον Παναθηναϊκό να είναι στα μισά του δρόμου μιας μεγάλης ανατροπής.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο αγώνας έσπασε καρδιές! Με μπροστάρη τον Βιλντόζα, ο οποίος βρήκε το χέρι του έξω από τη γραμμή των τριών πόντων, και τη συνδρομή του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στα 3′:40” πριν το φινάλε (67-66). Μέχρι το τέλος οι δύο ομάδες πήγαν χέρι χέρι. Ο Μήτογλου με 1/2 βολές έφερε τον Παναθηναϊκό στο +2 (72-70) στα 5” πριν τη λήξη της περιόδου και του αγώνα, στη συνέχεια ο Σόρκιν πήγε στη γραμμή, αστόχησε σε 2 βολές, αλλά ο Νίμπο ισοφάρισε και η αναμέτρηση πήγε πάλι στην ισοπαλία (72-72). Η τελευταία επίθεση ανήκε στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Βιλντόζα δεν βρήκε στόχο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, η Μακάμπι προηγήθηκε 73-78, ξεκινώντας με επιμέρους σκορ 1-6. Το μομέντουμ γύρισε υπέρ της και δεν το έχασε ποτέ ως το φινάλε. Οι “πράσινοι” το πάλεψαν, πήγαν στο -1 στα 14” πριν το φινάλε (79-80), ο Μπλατ με 2/2 βολές έκανε το 79-82, ο Σλούκας στα 6” κέρδισε τρεις βολές αλλά είχε 2/3 και όλα τα άλλα είναι ιστορία, έως το τελικό 81-86.

Ο Κόλσον είχε 21 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Ντιμπαρτολομέο πρόσθεσε 15 ενώ οι Μπράουν, Μπλατ και Νίμπο σημείωσαν από 12 ο καθένας. Ο Μπράουν είχε και 12 ασίστ. Από τον Παναθηναϊκό, ο Βιλντόζα έφτασε στους 15 πόντους. Ο Γκριγκόνις σκόραρε 13, ο Λεσόρ σημείωσε 12, ενώ ο Μήτογλου 11 και ο Κώστας Αντετοκούνμπο 10 πόντους.

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα