Παναθηναϊκός με… φόρα και στο γυναικείο ποδόσφαιρο

Δύο χρόνια ήταν αρκετά για να βρεθεί ο Παναθηναϊκός από την… επανίδρυση και τη Γ’ κατηγορία στην “αφρόκρεμα” του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Το “πράσινο τρένο” σφύριξε… δύο φορές και με διαδοχικές ανόδους βρίσκεται πλέον στην Α Κατηγορία, στοχεύοντας στην αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας του ΠΑΟΚ.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

είχε δύο επιλογές και επέλεξε την πιο δύσκολη. Απέρριψε χωρίς συζήτηση το ενδεχόμενο απορρόφησης μιας άλλης ομάδας και αποφάσισε η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου να κάνει μια νέα αρχή και να μάθει και… πάλι πως “περπατούν” στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Όπως είχε κάνει και το 1980 όταν είχε ιδρυθεί – και άντεξε μόλις για δύο χρόνια – μια από τις πρώτες γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Άλλες εποχές, χωρίς επίσημη διοργάνωση και ουσιαστικά χωρίς… λόγο ύπαρξης, καθώς δεν ακολούθησαν οι υπόλοιποι, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού διαλύθηκε το 1982 και “αναστήθηκε” το καλοκαίρι του 2021. Πρώτα ήρθε η άνοδος στη Β’ Εθνική και ακολούθως η εξασφάλιση του εισιτηρίου στην Α Κατηγορία. Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει πάρει… φόρα και στο γυναικείο ποδόσφαιρο και ο χρόνος θα δείξει τι “κληρονομιά” θα αφήσει…

Ο προπονητής

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης είναι ο τεχνικός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού από την… πρώτη ημέρα της ύπαρξης της. Ο 46χρονος προπονητής πανηγύρισε δύο ανόδους με τις Πράσινες, ενώ στο παρελθόν έχει προπονήσει τόσο γυναικείες, όσο και ανδρικές ομάδες.

Το αστέρι

Η Χαρά Δημητρίου είναι η αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού και η “βάση” των Πράσινων.

Κατέκτησε πρωταθλήματα στον ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε στην Γερμανία, έχει συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και είναι η φυσική ηγέτιδα του Τριφυλλιού.

Rising Star

Η 17χρονη Ματίνα Νταρζάνου είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία της. Διαθέτει ταχύτητα, καλή τεχνική κατάρτιση, “τσαγανό” και γκολ, ενώ είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες. Όμως οι Πράσινες έχουν στο ρόστερ τους και την εξίσου ταλαντούχα – και 17χρονη – Τόνια Μπριάνα, η οποία… κατέχει την τέχνη του γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα