Πανσερραϊκός-Άρης 1-1: Του πήρε τη χαρά στο 95′ με Άλεξιτς! (highlights)

Ο Μορόν έφτασε τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα με έναν υπέροχο τρόπο και μετά από ένα μέτριο ματς από πλευράς ρυθμού και θεάματος έμοιαζε αυτό να είναι αρκετό για να φύγει ο Άρης με το διπλό από τις Σέρρες. Ωστόσο ο Πάμπλο Γκαρσία “έριξε” όλα τα επιθετικά του “όπλα” στο ματς και δικαιώθηκε στο 95′ όταν και ισοφάρισε ο Άλεξιτς με ωραία κεφαλιά για να μοιραστούν οι δύο

ομάδες από έναν βαθμό.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Πανσερραϊκός του Πάμπλο Γκαρσία άρχισε το παιχνίδι με τον Χόβαν στο τέρμα, τους Ντανκερλούι, Θυμιάνη, Μπέργκστρομ και Πηλέα στην άμυνα ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ουεντραόγκο και Στάικος. Ο Ουάρντα με τον Δεληγιαννίδη και τον Τόμας πίσω από το Μπετανκόρ.

Από την άλλη ο Άκης Μάντζιος άρχισε με τον Κουέστα στα γκολπόστ και τους Οντουμπάτζο, Βέλεθ, Μπράμπετς και Μοντόγια στην άμυνα. Ο Βερστράτε με τον Τζούρασεκ και τον Νταρίντα ήταν στο κέντρο. Ο Μορόν σε ρόλο φορ, έχοντας τον Σουλεϊμάνοφ και τον Σαβέριο στα άκρα.

Κακός ρυθμός, λιγοστές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος

Το πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε πολύ χαμηλό τέμπο με λιγοστές φάσεις από τις δύο ομάδες. Ο Άρης που είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια δεν κατάφερε να δημιουργήσει διαδρόμους προς την εστία του Χόβαν πλην ελαχίστβ εξαιρέσεων, ενώ περισσότερο απείλησε με μακρινά σουτ που δεν συνιστούν σπουδαίες ευκαιρίες. Ένα πρώτο σουτ του Σουλεϊμάνοφ βρήκε σε ετοιμότητα τον Χόβαν.

Ωστόσο η πρώτη πραγματική ευκαιρία ανήκε στον Πανσερραϊκό στο 12ο λεπτόόταν ο Ουάρντα σέντραρε από αριστερά με τον Μπετανκόρ να πιάνει την κεφαλιά και τον Κουέστα να λέει “όχι”. Ο Ισπανός πορτιέρε απέκρουσε και το φάουλ του Τομάς, ενώ ο Σουλεϊμάνοφ, λο πιο απειλητικός παίκτης του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, είχε νέα τελική εκτός εστίας στο 23′.

Στο 28′ ο Ρώσος είχε και την πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του Άρη στο ματς, όταν από γύρισμα του Οντουμπάτζο από δεξιά εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Μπέργκστρεμ και κατέληξε στον Χόβαν. Στο 35′ ο Πανσερραϊκός έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Δεληγιαννίδης γέμισε σε πρώτο χρόνο, ο Μπετανκόρ κατέβασε υπέροχα τη μπάλα αλλά το τελείωμά του σταμάτησε και πάλι στον Κουέστα. Ένα λεπτό μετά φάουλ του Σουλεϊμάνοφ έδιωξε ο Χόβαν με γροθιές.

Προβάδισμα με γκολάρα του Μορόν και αφιέρωση στον Άλκη Καμπανό

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία χάρη στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Μορόν, που έφτασε τα 12 γκολ και μάλιστα με υπέροχο τρόπο, ταν μετά από φάουλ του Νταρίντα, βρέθηκε με τη μπάλα έξω από την περιοχή και πλάγια αριστερά, μπήκε περιοχή και εκτέλεσε στο απέναντι “γάμα” για το 0-1. Ο Μορόν αφιέρωσε το γκολ στον Άλκη Καμπανό ο οποίος πριν δύο χρόνια δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά από άνανδρη και αναίτια επίθεση.

Στο 60′ ο Πανσερραϊκός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με τον δικό του Ισπανό φορ, τον Μπετανκόρ, ο οποίος υποδέχθηκε τη μπάλα από κεφαλιά του Τομάς και με δύσκολο διαγώνιο τελείωμα από το ύψος της περιοχής ανάηγκασε τον Κουέστα σε δύσκολη επέμβαση για να κρατήσει το “μηδέν” στην εστία του. Στο 66′ ο Σαβέριο επωφελήθηκε από μια κόντρα και εκτέλεσε για να μπλοκάρει ο Χόβαν.

Στη συνέχεια ο ρυθμός επέσε με τον Άρη να ελέγχει το παιχνίδι και τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί να γίνει πιο επιθετικός αλλά να μη μπορεί να φανεί απειλητικός απέναντι στον Κουέστα, μιας και η ομάδα του Μάντζιου διαχειριζόταν πολύ καλά το υπέρ της 1-0. Στο 88′ μια ακόμα προσπάθεια του Μπετανκόρ δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Ρίσκαρε και δικαιώθηκε με Άλεξιτς ο Πάμπλο Γκαρσία

Ο Παμπλο Γκαρσία όμως το πάλεψε το ματς ρίχνοντας στο γήπεδο όλους τους επιθετικούς του και δικαιώθηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ουάρντα εκτέλεσε πολύ γρήγορα ένα πλάγιο για τον Οικονόμου που έκανε τη σέντρα από τα αριστερά για να πηδήξει στο δεύτερο δοκάρι πιο ψηλά από όλους και να κάνει με ωραία διαγώνια κεφαλιά το 1-1 φτάνοντας το 7ο γκολ στο πρωτάθλημα.

Τίποτα δεν αλλαξε ως το τέλος με τον Πανσερραϊκό να καταφέρνει για μια ακόμα φορά να παίρνει κάτι σε ματς του στις καθυστερήσεις. Ο Άρης διαχειρίστηκε καλά το υπέρ του 1-0 μέχρι το 95′ όταν σε μια στιγμή ολιγωρίας δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης.

Οι συνθέσεις

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Θυμιάνης, Μπέργκστρεμ, Ντανκερλούι, Δεληγιαννίδης (94′ Γούλερι), Στάικος (72′ Οικονόμου), Ουεντραόγκο, Ουάρντα, Τομάς (79′ Άλεξιτς), Πηλέας (72′ Σοφιανός), Μπετανκόρ

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουεστα, Βέλεθ (83′ Ροζ), Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Βερστράτε, Τζούρασεκ (82′ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (83′ Ζαμόρα), Μορόν

Keywords
Τυχαία Θέματα