Τσιτσιπάς: «Επιπλέον κίνητρο ότι παίζω για την ομάδα και όχι για τον εαυτό μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το κίνητρο που νιώθει όταν φορά το εθνόσημο μετά τη νίκη επί του Κοπίλ για το Davis Cup.

«Ξέρω σε αυτά τα παιχνίδια ότι παίζω για την ομάδα και όχι για τον εαυτό μου. Αυτό είναι ένα κίνητρο, το να παίζω και για τα νέα παιδιά στην ομάδα μου. Το να παίζω για τα νέα παιδιά που με βλέπουν από την τηλεόραση, με κάνει να θέλω να παίξω και γι΄αυτούς. Είναι

μεγάλη τιμή για μένα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε για τα μπρέικ ποιντ του αντιπάλου:

«Παθιάστηκα στα break point του αντιπάλου. Ο κόσμος πάντα βοηθάει στα εντός έδρας παιχνίδια. Είναι ένα πλεονέκτημα σε όλα τα αθλήματα και στο Davis Cup. Σαν ομάδα ήμασταν πιο δεμένοι στα εκτός έδρας παιχνίδια και όχι τόσο δεμένοι στα εντός. Αυτό το δουλέψαμε και έχουμε καλό κλίμα».

Τέλος σχολίασε την κατάσταση του σώματος μετά τη Μελβούρνη: «Νιώθω καλύτερα σε σχέση μετην Μελβούρνη. Είχα κάποια εύκολα game. Περίμενα πιο αργές συνθήκες, αλλά ο αντίπαλος σέρβιρε άψογα σε κάποιες γραμμές. Μέχρι το break που έκανα, όπου εκεί ησύχασα. Είχα ένα κακό game στο φόρχαντ, αλλά το θέμα δεν είναι τεχνική ή το τένις, αλλά η μέση μου που πονούσε πολύ το τελευταίο διάστημα. Γι’ αυτό κι έκανα ορισμένες αλλαγές στο παιχνίδι μου που με βοήθησαν στο να υποχωρήσει ο πόνος και πλέον είμαι σωματικά και ψυχολογικά καλύτερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα