ΠΑΟΚ – ΤΟΦΑΣ 63-95: Παράδοση άνευ όρων

Σε ένα παιχνίδι υψίστης σημασίας για το Play-In του Basketball Champions League ο «δικέφαλος» παρατάχθηκε χωρίς τον Κένταλ Σμιθ και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη.

Στα του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με ένα γρήγορο 7-0 με τον ΠΑΟΚ να βγάζει αντίδραση και να μαζεύει τη διαφορά στο 5-9 μετά το τάιμ-άουτ του κ. Τακιανού. Η Τόφας όμως «μασούσε» σίδερα, είχε 5/10 σουτ (2/2 τρίποντα) και 3/3 βολές στο ξεκίνημα του παιχνιδιού βγάζοντας

πολλή ενέργεια στο παρκέ. Το σκορ πολύ γρήγορα ξέφυγε στο 9-23 με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην αποφασιστικότητα των Τούρκων. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με επιμέρους σκορ για την Τόφας, 27-12.

Στη 2η περίοδο, η διαφορά άνοιξε αρχικά στους 22 πόντους με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ότι θέλουν και στις δύο μεριές του παρκέ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να διαχειριστεί το ρυθμό του παιχνιδιού, όπως δεν μπορούσε να διαχειριστεί και τα νεύρα του. Σε λανθασμένη απόφαση των διαιτητών να μην μετρήσουν αντικανονικό κόψιμο σε καλάθι του Μαργαρίτη, ο κ. Τακιανός διαμαρτυρήθηκε έντονα έχοντας ως αποτέλεσμα την 2η τεχνική ποινή, αλλά και την αποβολή του από το ματς. Η Τόφας δεν επηρεάστηκε στιγμή και συνέχισε το παιχνίδι της κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα 27 πόντων 26-53.

Καταιγιστική και στο 3ο δεκάλεπτο η Τόφας, που υπερτερούσε σε όλους τους τομείς του «δικεφάλου» φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και την τιμή των 39 πόντων 34-73.

Η 4η περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ σε αυτή την εφιαλτική βραδιά πρόσθεσε και τον τραυματισμό του Άλστον, ο οποίος έφυγε υποβασταζόμενος από το γήπεδο με πρόβλημα στον αριστερό δικέφαλο.

Τελικό σκορ του παιχνιδιού 63-95 σε μια βραδιά που ο ΠΑΟΚ θα θέλει γρήγορα να ξεχάσει. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ο Ντένμον με 21π, ενώ 17 είχε ο Γουίνστον. Για τον ΠΑΟΚ 16 είχε ο Χάρισον και 13 ο Μπελιάουσκας.

Τα δεκάλεπτα:

12-27, 14-26, 16-24, 21-18

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: (Τακιανός), Άλστον, Αρσενόπουλος, Μπελιάσουκας, Φρίντρικσον, Γκίλμορ, Μαργαρίτης, Σχίζας, Σωτηρίου, Τσαϊρέλης, Τσιακμάς, Σμίθ, Χάρισον, ΜακΝις.

ΤΟΦΑΣ: (Ενέ), Ακνταμάρ, Τσενγκίζ, Γκετσίμ, Κουρτουλντούμ, Σάκιτς, Τούνα, Γουάιλι, Γούινστον, Ο’Μπράιεν, Προύιτ, Μάγιε, Χόμεσλi, Ντένμον.

Keywords
Τυχαία Θέματα