ΠΑΟΚ-Αμπερντίν: Το στατιστικό πρίσμα της αναμέτρησης (video)

Απόψε στις 19:45 στο γήπεδο της Τούμπας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Αμπερντίν για την 4η Αγωνιστική της φάσης των Ομίλων στο UEFA Europa Conference League.

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για τη σέντρα του αγώνα οι άνθρωποι του “Δικεφάλου” παρουσίασαν τα πλέον ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία του εν λόγω

ζευγαριού κι όχι μόνον.

Αναλυτικά όλα όσα σημειώνουν: “Μετά τη νίκη στη Σκωτία, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Αμπερντίν και στοχεύει στην τέταρτη νίκη του στους ομίλους του Conference League και την έβδομη διαδοχική στη φετινή του πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο ΠΑΟΚ με τις έξι σερί νίκες έγινε πλέον η μοναδική ελληνική ομάδα που το έχει καταφέρει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον Παναθηναϊκό ο 2001-02 και τον Ολυμπιακό 2009-10 να έχουν φτάσει μέχρι τις πέντε.

Η Αμπερντίν είναι η τρίτη ομάδα από τη Σκωτία που βρίσκεται στο δρόμο του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι δύο προηγούμενες ήταν η Ρέιντζερς και η Χαρτς.

Η Χαρτς μάλιστα βρέθηκε στο δρόμο του στα προκριματικά του Conference League αυτή την περίοδο και ο Δικέφαλος σημείωσε δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, αρχικά στη Σκωτία με 2-1 και στη συνέχεια στην Τούμπα.

Η πρώτη φορά που είχε αντιμετωπίσει ομάδα από τη Σκωτία ο ΠΑΟΚ ήταν το 1998-99 για τα προκριματικά του Κυπέλλου UEFA τότε και είχε ηττηθεί με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και η αναμέτρηση της Τούμπας ολοκληρώθηκε με λευκή ισοπαλία.

Αυτή είναι η 28η αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ στη διοργάνωση του Conference League και μέχρι τώρα η συγκομιδή του είναι 15 νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες με το συντελεστή των γκολ να βρίσκεται στο 42-23.

Ως γηπεδούχος στο Conference League ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 14 αναμετρήσεις και μετρά οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, με το συντελεστή των γκολ να είναι στο 22-15“.

Keywords
Τυχαία Θέματα