ΠΑΟΚ: Απαιτείται αντίδραση…

Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες, δύο στο UECL και πλέον πρόσφατη αυτήν της περασμένης Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο ΠΑΟΚ καλείται να επιστρέψει – αρχικά – στις καλές όσο και πειστικές εμφανίσεις και – στη συνέχεια – στα θετικά αποτελέσματα.

Κάθε άλλο παρά σύνηθες είναι το συγκεκριμένο δεδομένο για το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου (σ.σ. οι διαδοχικές ήττες) τη φετινή σεζόν, γεγονός που μοιάζει να έχει κλονίσει

την αυτοπεποίθηση της ομάδας και να έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία όλων. Μετά κι από τα υπόλοιπα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής, η ομάδα του «Δικεφάλου» έχει υποχωρήσει στην 3η θέση της βαθμολογίας με έξι βαθμούς απόσταση από την κορυφή, τέσσερις από τη δεύτερη θέση ενώ ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση, τον έχει πλησιάσει στον έναν βαθμό, με την υποσημείωση πως οι δυο τους έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Γενικότερα, αυτό που προβλημάτισε έντονα τον τελευταίο καιρό ήταν η προσέγγιση των αγώνων και το «διάβασμα» του αγωνιστικού στιλ των δύο αντιπάλων, είτε εξ αρχής, είτε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, γεγονός που δημιούργησε την αμφιβολία πως σε διαφορετική περίπτωση πιθανόν και το αποτέλεσμα-τα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Όμως με τις υποθέσεις και τα «αν» δεν μπορεί να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα.

Το παρελθόν ανήκει στο… παρελθόν κι αυτό που έχει άμεση προτεραιότητα κι ενδιαφέρει περισσότερο είναι το παρόν και το μέλλον. Κι αν οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη των κύριων αποφάσεων διδάχθηκαν κάτι από τα πρόσφατα αγωνιστικά παθήματα θα φανεί άμεσα.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη και το ντεφορμάρισμα βασικών μονάδων τον τελευταίο καιρό καταδεικνύεται πιο έντονα η καθοριστική χρησιμότητα της διαχείρισης της συντριπτικής πλειοψηφίας του έμψυχου δυναμικού, μιας λογικής πάνω στην οποία πορεύτηκε η ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν με γνωστά τα θετικά αποτελέσματα αυτής σε όλα τα επίπεδα. Μια λογική που και την ομάδα κρατούσε «φρέσκια» και γεμάτη από ενέργεια ενώ παράλληλα λειτουργούσε επιδραστικά ως εσωτερικός ισορροπιστής μεταξύ των πάντων.

Αντιπροσωπευτικό είναι το παράδειγμα της πλέον πρόσφατης αγωνιστικής παράστασης, στην οποία ο ΠΑΟΚ πήγε με τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα εν συγκρίσει με το αντίστοιχο της περασμένης Πέμπτης, την ίδια στιγμή που ο αντίπαλός του είχε… οκτώ, όσες δηλαδή έκανε συνήθως η τεχνική ηγεσία κατά τη διάρκεια της σεζόν, στο μεγαλύτερο κομμάτι αυτής.

Απομένουν πέντε ματς – μαζί με το σημερινό – πέντε τελικοί, ξεκινώντας σήμερα από τη Λαμία, συνεχίζοντας στην Τούμπα την προσεχή Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ, η διακοπή για το Άγιο Πάσχα, άλλο ένα ματς στην Τούμπα κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 8 Μαΐου, η εκτός έδρας αναμέτρηση τέσσερις ημέρες μετά κόντρα στον Άρη και μένει να αποφασιστεί πότε θα διεξαχθεί η – εντός έδρας – αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (σ.σ. για την 5η Αγωνιστική), που είχε οριστεί για την 1η Μαΐου αλλά μετά την πρόκριση των «Ερυθρόλευκων» στα ημιτελικά και τη διεξαγωγή αυτών στις 02/05 και στις 09/05 αντίστοιχα θ’ αλλάξει εκ νέου.

Για να μπορέσει το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου κοντά στον τελευταίο του στόχο και τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας απαιτείται – άμεσα – αντίδραση. Καλώς ή κακώς περαιτέρω περιθώρια δεν υπάρχουν. Η όλη κατάσταση μοιάζει εύθραυστη τη δεδομένη χρονική στιγμή κι αυτήν είναι μια αίσθηση που, όπως γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, οφείλουν να απομακρύνουν.

Στα θετικά της αποψινής αναμέτρησης για τον «Δικέφαλο» είναι η επιστροφή του υγιούς – πλέον – Κωνσταντέλια, ενώ δε θα είναι διαθέσιμος ο Αν. Ζίβκοβιτς ελέω καρτών. Στο όριο βρίσκονται Κουλιεράκης και Μπάμπα, γεγονός που θα τους κρατήσει – λογικά – εκτός της σημερινής αναμέτρησης, δίνοντας την ευκαιρία στους Μιχαηλίδη και Ρ. Σοάρες να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα. Εκτός αποστολής έμειναν ο τραυματίας Τρόοστ – Εκόνγκ και οι Νάσμπεργκ, Τσιγγάρας, Τζίμας.

Η αρχική 11άδα, ο σχηματισμός και πολλά ακόμη – σημαντικά – αγωνιστικά ερωτήματα θα βρουν απαντήσεις σε λίγες ώρες στο γήπεδο της Λαμίας, όπου το «παρών» αναμένεται να δώσουν κι αρκετοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη….

Keywords
Τυχαία Θέματα