ΠΑΟΚ: Χρονιά-όνειρο για τον Κύριλο του “Δικεφάλου” (video)

Το 2023 είναι μία σεζόν που ο άσος του ΠΑΟΚ, Κίριλ Ντεσπόντοφ θα θυμάται για πολλά χρόνια.

Ο λόγος έχει να κάνει με την εξαιρετική πορεία που διαγράφει ο διεθνής μεσοεπιθετικός του “Δικεφάλου” κι αρχηγός της Εθνικής Βουλγαρίας, παρά την κακή πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του στα προκριματικά του Euro2024.

Το περασμένο καλοκαίρι εντάχθηκε στο δυναμικό του ΠΑΟΚ,

μια μετακίνηση που αποδεδειγμένα τον ωφέλησε στην – ούτως ή άλλως – εξαιρετική πορεία, όπως αυτήν αποτυπώνεται και μέσα από τις στατιστικές κατηγορίες, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα ΜΜΕ της χώρας του.

Αφορμή στάθηκε – και – η απόδοσή του στον πρόσφατο αγώνα της Εθνικής κόντρα στη Σερβία, που έληξε ισόπαλος 2-2 έχοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του έχοντας δύο γκολ και μία ασίστ! Έτσι, σε άρθρο με τίτλο: «Το 2023 του ανήκει» σημειώνεται πως: «Οι προκαταλήψεις των οπαδών πρέπει να μπουν στην άκρη. Ο Ντεσπόντοφ είναι ο παίκτης που τραβάει τη Βουλγαρία μπροστά. Σημείωσε ένα γκολ και έδωσε ασίστ στον Σπας Ντέλεφ στο 2-2 με την Ουγγαρία ενώ απέναντι στη Σερβία σκόραρε για το 2-1, καταγράφοντας και δοκάρι. Συνολικά σε αυτόν τον προκριματικό κύκλο ο Ντεσπόντοφ είχε 3 γκολ και μία ασίστ σε 8 αγώνες. Επαγγελματικά, το 2023 είναι αναμφίβολα η χρονιά του Ντεσπόντοφ. Κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Βουλγαρίας με τη Λουντογκόρετς, συμβάλλοντας σημαντικά στο ντάμπλ με τις ασίστ και τα γκολ του. Ακολούθησε μεταγραφή εκατομμυρίων σε μια δυνατή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Ναι, ο εξτρέμ δεν είναι ακόμη βασικός εκεί, αλλά παίζει σε κάθε παιχνίδι, με συμμετοχή και στο Conference League, όπου με γκολ και ασίστ βοήθησε την ομάδα του να εξασφαλίσει την εαρινή συμμετοχή της στην Ευρώπη». 

Και καταλήγει το εν λόγω άρθρο: «Δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε άλλον Βούλγαρο ποδοσφαιριστή που πλησίασε το επίπεδο και τη συνέπεια του το 2023. Δείτε τους αριθμούς του Ντεσπόντοφ: 3 γκολ και 1 ασίστ για την Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας, 2 γκολ και 3 ασίστ για τον ΠΑΟΚ, 13 γκολ και 19 ασίστ για την πρώην ομάδα του Λουντογκόρετς. Συνολικά 18 γκολ και 23 ασίστ. Κοινώς, συμμετείχε συνολικά σε 41 γκολ, κάτι που είναι συντριπτικό σχεδόν για κάθε Βούλγαρο ποδοσφαιριστή».

Τα στατιστικά του κατορθώματα ξεκίνησαν το 2023 φορώντας τη φανέλα της Λουντογκόρετς, με την οποία κατέγραψε δεκατρία γκολ και δέκα εννιά ασίστ, με τον ΠΑΟΚ πρόσθεσε δύο γκολ και τρεις ασίστ, ενώ με την Εθνική είχε τρία γκολ και τρεις ασίστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα