ΠΑΟΚ: Κίνησαν το ενδιαφέρον Μεϊτέ και Ντεσπόντοφ

Η αλήθεια είναι ότι από το παρουσιαστικό του και μόνο ο Σουαλιό Μεϊτέ τραβάει πάνω του τα βλέμματα. Ψηλός, βλέπει τον κόσμο από τα 1,87 μέτρα, αθλητικός, με κορμί που παραπέμπει σε άλλου είδους αθλητή και όχι -εύκολα τουλάχιστον- σε ποδοσφαιριστή, δεν είναι δύσκολο να γίνει αντικείμενο συζήτησης στην κερκίδα, όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά, μάλιστα, όταν εκεί αποδεικνύεται ότι έχει κάποιες πλαστικές κινήσεις, που ταιριάζουν σε πιο μικρόσωμους παίκτες.

Από την άλλη, ο Κίριλ Ντεσπόντοφ δεν χρειάζεται και πολλά πολλά για να καταλάβει

κάποιος ότι είναι… κανονικός ποδοσφαιριστής. Όλο το παρουσιαστικό σε αυτό παραπέμπει. Κι η αυτοπεποίθησή του πάνω στο γρασίδι, επίσης. Είναι φανερό ότι εκεί αισθάνεται ότι είναι ο φυσικός του χώρος. Το πλέον οικείο περιβάλλον γι’ αυτόν.

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο, γιατί άλλο δύσκολα θα βρούμε, ότι μπήκαν χθες πρώτη φορά στην Τούμπα και παρουσιάστηκαν μπροστά στο κοινό της νέας τους ομάδας, και μάλιστα στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Άρη, καθόλου ψαρωμένοι και μαζεμένοι. Έμοιαζαν σα να παίζουν χρόνια στους “ασπρόμαυρους” και εξ αρχής κίνησαν το ενδιαφέρον των οπαδών. Δημιούργησαν, δε, μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια.

Ο Μεϊτέ έδειξε ότι -αναλόγως και τον αντίπαλο- μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή, βάζοντας τα δικά του χαρακτηριστικά εκεί, τα οποία δεν διαθέτουν οι υπόλοιποι πέντε, οι οποίοι αγωνίζονται στον ίδιο χώρο, δηλαδή οι Σβαμπ, Τσιγγάρας, Μάρκος Αντόνιο, Φιλίπε Σοάρες και Οζντόεφ.

Έκαστος στο είδος του, άλλωστε, κι αυτός σε ρόλο κυματοθραύστη (και λόγω όγκου σώματος). Μπορεί να κρατήσει μπάλα, γιατί διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, τη χάνει δύσκολα, μοιράζει παιχνίδι (είχε 9 πάσες χθες, δεύτερος πίσω από τον Τάισον, που είχε 12), δεν κάνει εύκολα λάθος (είχε μόλις 2, ενώ ο Κωνσταντέλιας είχε 11), πιέζει και κλέβει μπάλες (είχε 3 κλεψίματα χθες, πίσω μόνο από Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τάισον, που είχαν από 4), παίρνει πρωτοβουλίες, ενώ πάει και σε τελικές (χθες είχε 2, πίσω μόνο από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που είχε 3).

Ο Ντεσπόντοφ από την πλευρά του, στα 36′ λεπτά που έπαιξε, δεν πρόλαβε να κάνει πολλά: καμία τελική προσπάθεια, καμία πάσα, κανένα κλέψιμο, δεν πήρε κάποιο φάουλ ή κάποιο πέναλτι. Έκανε ένα, όμως, που έδειξε το ποδοσφαιρικό ποιόν του. Όταν του στρώθηκε η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, με όλη την άμυνα του Άρη στημένη μπροστά του, την πέρασε από την κλειδαρότρυπα και την έστειλε στη γωνία της εστίας του Χούλιαν Κουέστα. Το γκολ ακυρώθηκε, διότι ήταν σε θέση οφ σάιτ ο Μπράντον Τόμας, όμως, όποιος ξέρει μπάλα, κατάλαβε τι εστί Ντεσπόντοφ. Killer!

Keywords
Τυχαία Θέματα