ΠΑΟΚ: Κωνσταντέλιας και Κουλιεράκης στο peak τους (videos)

Δρόμοι παράλληλοι για τους γεννημένους την ίδια χρονιά, το 2003, Γιάννη Κωνσταντέλια και Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ στην πρώτη ομάδα, βήμα βήμα προς την καθιέρωση εκεί, πρωταγωνιστές της σεζόν που τρέχει και ταυτόχρονη κορυφή σε ό,τι αφορά στην αξία τους στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Θαρρείς και κάποιος όρισε ότι αυτοί οι δυο θα συμπορεύονται!

Στις 6 του περασμένου Μαρτίου, γνωστή ιστοσελίδα (transfermarkt.com) που ασχολείται με ποδοσφαιρικές ομάδες και παίκτες παγκοσμίως,

τα στατιστικά τους και τις αξίες τους, υπολόγισε ότι οι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ έφτασαν στο peak τους -μέχρι τώρα τουλάχιστον! Ορίζει την αξία του Κωνσταντέλια στα 12 εκατομμύρια ευρώ και αυτή του Κουλιεράκη στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για δύο ποδοσφαιριστές-προϊόντα του όχι και τόσο προηγμένου και φημισμένου σε παγκόσμιο επίπεδο ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το εντυπωσιακό και για τους δύο είναι ότι η αύξηση της ποδοσφαιρικής τους μετοχής είναι αλματώδης μέσα σε ένα χρόνο και κάτι. Η αξία του Κωνσταντέλια στον ίδιο ιστότοπο τον περασμένο Φεβρουάριο (2023) οριζόταν στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή του Κουλιεράκη τον ίδιο μήνα, τον Φεβρουάριο του 2023 δηλαδή, οριζόταν στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Κοινός τόπος και για τους δύο είναι ότι η τιμή της μετοχής τους τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο.

Πρόβλεψη είναι ότι η αξία τους θα ανέβει ψηλότερα με το κλείσιμο της σεζόν, αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να πιάσει τον τελευταίο του στόχο, που είναι η κατάκτηση του τίτλου στη Stoiximan Super League. Σε αυτή την περίπτωση, και ειδικότερα αν οι δύο συνεισφέρουν με γκολ ή/και ασίστ μέχρι το φινάλε, όπως έκανε ο Κωνσταντέλιας με τα δύο τέρματα κόντρα στην ΑΕΚ στον τελευταίο αγώνα των “ασπρόμαυρων”, στις 28 Απριλίου, το peak αναμένεται να… ψηλώσει πολύ!

Σημειωτέον για τις (πολλές) ομάδες από το εξωτερικό που ορέγονται να τους εντάξουν στο δικό τους ρόστερ είναι ότι το συμβόλαιο του Κωνσταντέλια τελειώνει τον Ιούνιο του 2027 και αυτό του Κουλιεράκη τον Δεκέμβριο του 2026. Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο για πολλά χρόνια ακόμη, ενώ οι ίδιοι μόνο να κερδίσουν έχουν με χρονιές όπως η τρέχουσα, με τον Κωνσταντέλια να έχει φτάσει στις 52 συμμετοχές ως τώρα σε όλες τις διοργανώσεις, με 14 γκολ και 7 ασίστ και τον Κουλιεράκη στις 35, με 4 γκολ και 2 ασίστ, αλλά και εξαιρετική αμυντική παρουσία, που είναι η κυρίως δουλειά του στο γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα