ΠΑΟΚ: Το μέχρι τώρα οικονομικό όφελος κι οι… προοπτικές (pics&vid)

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο καθώς έχει πανηγυρίσει τρεις προκρίσεις ενώ στη φάση των ομίλων μετράει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις!

Πέρσι και φέτος…

Αναπόφευκτα, η σκέψη ταξιδεύει στην περσινή σεζόν, όταν η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είχε αποκλειστεί από το πρώτο ζευγάρι αγώνων που έδωσε στα προκριματικά του UEFA Europa Conference

League από τη Λέφσκι Σόφιας.

Αντιθέτως, φέτος πέρασε κατά σειρά, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Χάιντουκ Σπλιτ και Χαρτς και στη συνέχεια επικράτησε της Ελσίνκι και την περασμένη επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Σ’ αυτά αξίζει να σημειωθεί πως το έπραξε αήττητη ενώ έχει σημειώσει ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ μετρώντας πέντε διαδοχικές νίκες!

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ – ΠΑΟΚ

Ποιά καλύτερη τόνωση σ’ επίπεδο ψυχολογίας κι αυτοπεποίθησης για μια ομάδα που δημιουργήθηκε, όχι από την αρχή αλλά σε μεγάλο βαθμό οικοδομήθηκε εκ νέου σε νέους άξονες κι αντίστοιχα πρόσωπα.

Έτσι λοιπόν, απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στον 7ο όμιλο του UECL κι έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει πως και το… 2024 θα τη βρει να συνεχίζει τη φετινή, εντυπωσιακή της πορεία.

Η σημαντικότατη παράμετρος και τα αντίστοιχα οφέλη

Ωστόσο, υπάρχει κι άλλη μία – άκρως – ωφέλιμη παράμετρος που αφορά το οικονομικό σκέλος καταδεικνύοντας ταυτόχρονα και τη ζημία που προκλήθηκε στην περσινή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του περιπέτεια φέτος από τον Β’ προκριματικό γύρο του UECL. Για τη συμμετοχή του σ’ αυτόν όπως και στον επόμενο, τον Γ’ πήρε από εκατό χιλιάδες ευρώ. Ποσό που αυξήθηκε κατακόρυφα από την πρόκριση στη φάση των Ομίλων φτάνοντας τα… τρία εκατομμύρια ευρώ παρά κάτι ή πιο συγκεκριμένα τα 2.940.000 ευρώ! Σύνολο δηλαδή 3.140.000 μόνον από την προκριματική φάση.

ΠΑΟΚ – Χάιντουκ Σπλιτ

Ποσό λοιπόν που έχει ήδη αυξηθεί κατά ένα εκατομμύριο ευρώ, καθώς η κάθε νίκη πριμοδοτείται από τη διοργανώτρια αρχή με πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ έκαστη, φτάνοντας τα 4.140.000 ευρώ. Με τέσσερις αγώνες ν’ απομένουν για τη φάση των ομίλων, κατά σειρά με Αμπερντίν εκτός, Αμπερντίν εντός, Άιντραχτ Φρανκφούρτης εκτός και Ελσίνκι εντός γίνεται κατανοητή η σημαντική προοπτική που δημιουργείται για την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση αυτού του νούμερου.

Σημειωτέον πως το αντίστοιχο ποσό για την ισοπαλία ανέρχεται στις 166.000 ευρώ ενώ η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο επιφέρουν μπόνους της τάξης των εξακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ και διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ για τη δεύτερη!

Το διπλό όφελος

Επιπλέον η πρώτη θέση, έχει το αποκλειστικό όφελος της πρόκρισης απευθείας και χωρίς αγώνες στους «16» της διοργάνωσης κι επί προσθέτως άλλες εξακόσιες χιλιάδες ευρώ, συνεπώς η πρωτιά δίνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.250.000 ευρώ.

Η κατάληψη της δεύτερης θέσης κι η πρόκριση στους «32» θα τη φέρει αντιμέτωπη με τις τρίτες ομάδες του UEFA Europa League με οικονομικό όφελος της τάξης των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ. Κι η οικονομική προοπτική δεν περιορίζεται σ’ αυτά τα πόσα μέσα από επιπλέον οικονομικά οφέλη τόσο της διοργανώτριας αρχής αλλά κι από συμφωνίες με χορηγούς κλπ.

ΠΑΟΚ – Χαρτς

Με τη δαμόκλειο σπάθη του Financial Fair Play να έχει πληγώσει τόσο πολύ την ομάδα την περσινή σεζόν σε βαθμό που να προκαλεί εκνευρισμό ως προς την αδυναμία δικαιολόγησης εξόδων σε απόλυτη ισορροπία με τα έσοδα γίνεται ευρύτερα αντιληπτό το πόσο σημαντική για την εξέλιξη αλλά και την ενίσχυση της ομάδας είναι όσα έχει κάνει και πολύ περισσότερο όσα θα κάνει από εδώ και πέρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ,paok