Πάολο Σορεντίνο: Η «Τέλεια Ομορφιά» του Ιταλικού Κινηματογράφου

Γεννημένος στις 31 Μαΐου του 1970, στη Νάπολη της Ιταλίας, ο Πάολο Σορεντίνο μας έχει χαρίσει τα τελευταία χρόνια, μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου: από το «Il Divo» του 2008, μέχρι το «Loro» του 2018. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί, θυμόμαστε πέντε από τις πιο χαρακτηριστικές δημιουργίες ενός σπουδαίου σκηνοθέτη.

«Loro» (2018)

Τρία χρόνια μετά την εξαιρετική «Νιότη» (2015) - κι ενώ έχει μεσολαβήσει η αξιόλογη τηλεοπτική σειρά «The Young Pope», με πρωταγωνιστή τον

Τζούντ Λο - ο Πάολο Σορεντίνο, επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης, συνεργάζεται για ακόμη μία φορά με τον συμπατριώτη του και κορυφαίο ηθοποιό, Τόνι Σερβίλο και παρουσιάζει με καυστικό τρόπο, μία προσεγμένη ταινία, για τη ζωή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της αυλής του.

O Σορεντίνο, εξ αρχής, επιλέγει να μην πάρει θέση απέναντι στον διαβόητο πρωταγωνιστή του, ενώ ο τίτλος - που σημαίνει «Αυτοί» - αναφέρεται και σε όλους εκείνους που πλαισίωναν τον Μπερλουσκόνι τα χρόνια που καθόρισαν την Ιταλία.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα