Πάτρα: Ψάχνουν τη θανατηφόρα ουσία στη Μαλένα με ειδικό εξοπλισμό – Καταθέτουν άλλοι 12 γιατροί και νοσηλευτές

Η πιθανότητα χορήγησης τοξικής ουσίας στη Μαλένα, θα αναδειχθεί ή όχι από τα παθολογοανατομικά εργαστήρια. Οι ειδικοί επιστήμονες θα λάβουν ιστούς από άλλες τομές των πλακιδίων οργάνων και των δύο κοριτσιών, αλλά κυρίως της Μαλένας.

Αν οι παθολογοανατόμοι έχουν ενδείξεις τοξικής ουσίας, τότε με νέο και σύγχρονο εξοπλισμό θα γίνουν εξειδικευμένες τοξικολογικές εξετάσεις, που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την χρησιμοποίηση θανατηφόρας ουσίας στην Μαλένα. Αν υπάρχει ένα εύρημα που επηρεάζει

ένα όργανο, υπάρχει η τεχνολογία αναζήτησης, η οποία έχει την δυνατότητα εντοπισμού της ουσίας που μπορεί χορηγήθηκε από εξωγενή παράγοντα.

Στο μεταξύ χθες, 11 γιατροί και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου-Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών κατέθεσαν στην 18η Τακτική Ανακρίτρια. Ήταν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ενεπλάκη στην εξέταση και νοσηλεία της 9χρονης Τζωρτζίνας, τον Απρίλιο του 2021, όταν το παιδί υπέστη ανακοπή, διασώθηκε από εκείνους μετά από 55 λεπτά προσπαθειών ανάνηψης, κάτι που του προκάλεσε εγκεφαλοπάθεια και τετραπληγία.

Όλοι τους φαίνεται να τόνισαν την παράξενη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, την έλλειψη συναισθήματος, την καθυστέρηση να χτυπήσει το κουδούνι ανάγκης και την νωχελικότητα που επέδειξε στην ειδοποίηση των γιατρών όταν το παιδί είχε υποστεί την ανακοπή. Μία νοσηλεύτρια και ένας γιατρός είχαν ερωτηθεί από την Ρούλα Πισπιρίγκου αν υπάρχουν κάμερες στον θάλαμο νοσηλείας του παιδιού, κάτι που είχε κάνει σε έναν γιατρό στο νοσοκομείο το Ρίου Πατρών και σε έναν ακόμη στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα, όπου το παιδί κατέληξε.

Σήμερα άλλοι 12 γιατροί και νοσηλευτές από το ίδιο νοσοκομείο έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Ανακρίτρια.

Οι ειδικοί επιστήμονες και οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, σημειώνουν πως στην περίπτωση της Μαλένας, οι τοξικολογικές εξετάσεις έγιναν στο ίδιο σύγχρονο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Νίκος Ράικος, όπου έγιναν και της Τζωρτζίνας αναδεικνύοντας την κεταμίνη.

Η τοξικολόγος που έκανε τις εξετάσεις στα δείγματα αίματος της Μαλένας, αναφέρει πως δεν εντοπίστηκαν ίχνη κεταμίνης ακόμη και μεταβολή της, στο αίμα του παιδιού. Δηλαδή από τις εξετάσεις μπορεί να μην μπορούσε να εντοπιστεί η κεταμίνη αλλά θα μπορούσε να διαπιστωθεί ο μεταβολισμός της συγκεκριμένης ουσίας από τον οργανισμό του παιδιού, άρα και η χορήγησή της ανεξάρτητα από το αν είχε εντοπιστεί αυτή καθαυτή η ουσία.

Οι ίδιοι επιστήμονες που ασχολούνται με τα αίτια θανάτων των τριών παιδιών επιχειρούν να αποδείξουν με στέρεα και αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία τις εκτιμήσεις τους για διαφορετικό μηχανισμό θανάτου από παιδί σε παιδί, όπως έχουν “διακρίνει” από τα πρώτα ευρήματα, τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τους ιατρικούς φακέλους των παιδιών.

Η ολοκλήρωση των νέων ιατροδικαστικών εκθέσεων για τα αίτια θανάτων των δύο παιδιών αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο, στο πλαίσιο της απόλυτης και αδιαμφισβήτητης τεκμηρίωσης τους. Μια έσχατη ενέργεια, που οι ειδικοί επιστήμονες εκτιμούν πως δεν θα προβούν, γιατί δεν θα χρειαστεί, είναι οι εκταφές των δύο παιδιών για την λήψη δειγμάτων τριχών, οστών και περαιτέρω ιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχαν ενδείξεις ή συμπτωματολογία, όσον αφορά τα αίτια θανάτου της Μαλένας, προκειμένου να γίνουν εξετάσεις για πιθανή ύπαρξη βαρέων μετάλλων, κάλιου ή βενζόλιου στον οργανισμό της, που θα μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατό της. Δεν υπάρχουν συμπτώματα από την χορήγηση τέτοιων ουσιών, αλλά δεν αποκλείεται να γίνουν και τέτοιες εξετάσεις προκειμένου να αποκλειστεί και αυτό το ενδεχόμενο.

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα