Περιστέρι – Σομπατέλι 87-70: Ποδαρικό στις νίκες με εκρηκτικό δίδυμο Ράγκλαντ-Χαντς! (hls)

Το Περιστέρι χρειαζόταν το “σπίτι” του, τη στήριξη των φίλων του κι ένα εκπληκτικό τελευταίο 10λεπτο από τον Χαντς προκειμένου να… σπάσει το ρόδι και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των Ομίλων για το Basketball Champions League να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη, 87-70, με “θύμα” τη Φάλκο Βουλκάνο Σομπατέλι.

Ήταν ένα ματς από τα… παλιά, μ’ εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των γηπεδούχων

μεν αλλά και παρουσία αντίστοιχων της ουγγρικής ομάδας. Στο κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου” ωστόσο βρέθηκαν και… υψηλές παρουσίες, όπως ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος αλλά και καλαθοσφαιριστές όπως οι Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το ματς ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτεκαθεδρία του σκορ καθώς οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις για να “πληγώσουν” το αντίπαλο καλάθι, την ίδια στιγμή όμως αντιμετώπιζαν πρόβλημα στο να προφυλάξουν το δικό τους. Με ηγέτη τον Ράγκλαντ προηγήθηκαν 7-5 στο 3′, προσπέρασαν 12-11 με τον Μπάρατς στο 6′ και με τον Ρένφρο να παίρνει “μπροστά” δημιούργησαν προβάδισμα έξι πόντων (20-14) στο 9′.

Αργά αλλά σταθερά, με έλεγχο του ρυθμού, έγνοια στα ριμπάουντ και περιορισμό των λαθών οι γηπεδούχοι άρχισαν να ξεμακρύνουν στο σκορ. Τρία λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Κασελάκης έκανε το 30-21 και δύο λεπτά ήταν ο ίδιος που προσυπέγραψε προβάδισμα δέκα τριών πόντων (34-21). Χτυπώντας – κατά κύριο λόγο – από μέση απόσταση ή κάτω από το καλάθι, το Περιστέρι έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενο 45-34 έχοντας 14/21 2π.

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου βρήκε τους Ούγγρους – που σημειωτέον δεν έχουν νίκη στη διοργάνωση – “αγριεμένους” κι αποφασισμένους ν’ αλλάξουν τα – εις βάρος τους – δεδομένα του αγώνα. Με επιλογές – κυρίως – έξω από τη γραμμή των τριών πόντων, ροκάνισαν τάχιστα τη διαφορά μειώνοντας στο… τετράποντο, 47-43 μέσα σε – μόλις – τρία λεπτά αγώνα. Οι φωνές του Βασίλη Σπανούλη στο τάιμ άουτ που κάλεσε εσπευσμένα αφύπνισαν τους παίκτες του φέρνοντας και την πολυπόθητη αντίδραση που επιζητούσαν κι οι φίλοι της ομάδας. Ο Ράγκλαντ πήρε το… “όπλο” του, η ομαλή λειτουργία στην περιφερειακή άμυνα αποκαταστάθηκε κι η διαφορά επανήλθε στα επίπεδα του πρώτου μέρους, 55-46 στο 26′ και 62-49 στο 30′.

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε… επιθετικό κρεσέντο του Χαντς. Με την αρωγή και των συμπαικτών του, δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις για… σκορ και θέαμα δίχως – ουσιαστικά – ν’ απειληθεί ποτέ – ξανά – το Περιστέρι.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 45-34, 62-49, 87-70

Η στατιστική του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα