Πιτίνο: Το «τι είναι αυτό;» για τον Παναθηναϊκό και τα… ουίσκι των Γκιστ-Καλάθη

Για την απόφασή του να υπογράψει στον Παναθηναϊκό τον Δεκέμβριο του 2018 μίλησε ο Ρικ Πιτίνο. Σε συνέντευξή του στο podcast, «Pardon My Take», ο 71χρονος προπονητής αποκάλυψε μεταξύ άλλων το πώς πήρε την απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση των «πρασίνων» και σημείωσε ότι δεν ήξερε τίποτα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τον σύλλογο, πριν μετακομίσει στην Αθήνα για εκείνον. Από

τότε άλλαξαν πολλά και πλέον είναι υποστηρικτής του, τονίζοντας πως θα βρεθεί και στο Βερολίνο εφόσον προκριθούν στο φετινό Final-4. Τέλος, θυμήθηκε μία ιστορία με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Γκιστ και Νικ Καλάθη και την κατανάλωση αλκόολ που είχαν ύστερα από μία ήττα στο Τελ Αβίβ!

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα μου τηλεφώνησε ένας φίλος μου και μου είπε “κόουτς μίλησα με τον Κρις Γουάλας, θα ήθελες να έρθεις στον Παναθηναϊκό να προπονήσεις;”. Και είπα: “τι είναι αυτό;”. Μου είπε ότι είναι στην EuroLeague, μία διάσημη ομάδα στην Ελλάδα. Κέρδισαν έξι πρωταθλήματα EuroLeague.

Είπα: “Δεν έχω πάει ποτέ στην Ελλάδα και δεν ξέρω τίποτα για τη EuroLeague”, οπότε το έκλεισα. Μία εβδομάδα αργότερα με ξανακάλεσε και μου είπε “έχεις 48 ώρες για να αποφασίσεις”. Η γυναίκα μου είπε πως πρέπει να πάω. Και της είπα “να πάω στην Ελλάδα;”. Ήταν παραμονή Χριστουγέννων, είχα πτήση στην Νέα Υόρκη και έπρεπε να προλάβω την πτήση, να κοουτσάρω το βράδυ των Χριστουγέννων απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είπα “εντάξει, πακέταρε και πάμε”. Και μου είπε “εσύ θα πακετάρεις, εσύ θα πας, εγώ δεν Θα έρθω”.

Οπότε έφυγα, κερδίσαμε το παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, είχα δύο υπέροχα πρώτα χρόνια, έγινα Ομοσπονδιακός προπονητής για ένα σύντομο διάστημα και πέρασα πολύ ωραία. Έμαθα ένα διαφορετικού είδους μπάσκετ, είναι μία διαφορετικού τύπου επίθεση από αυτή που έχουμε συνηθίσει και έμαθα πολλά, ήταν σπουδαίο για μένα».

Ακόμη ανέφερε μία ιστορία με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Γκιστ και Νικ Καλάθη: «Είμαστε στο Τελ Αβίβ και έχουμε χάσει από τη Μακάμπι, σε ένα κλειστό ματς. Ετοιμαζόμαστε να γυρίσουμε με πτήση στις 4:00 το πρωί. Το ματς τελείωσε 21:30 και βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο στις 00:30. Οι Γκιστ και Καλάθης έρχονται και μου λένε ενώ διάβαζα ένα βιβλίο. Παραγγέλνω μία ελαφριά μπύρα και τους ρωτώ τι θέλουν και παίρνουν… δύο διπλά ουίσκι με κόκα κόλα! Και αναρωτιέμαι, “έτσι εξηγείται γιατί χάνουμε!” Ήπιαν ένα-δύο ακόμη και επέστρεψα στο βιβλίο μου…».

Keywords
Τυχαία Θέματα