Πογιέτ: «Καμία δικαιολογία, είμαστε έτοιμοι» (video)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν το γεγονός ότι το ματς είναι εντός έδρας είναι βάρος και το πώς θα αντιδράσει η Εθνική αν αν δεχτεί πρώτη γκολ: «Είμαστε μετά από δύο χρόνια σίγουροι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Οι παίκτες ξέρουν ότι παίζουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο και το έχουν αγκαλιάσει. Είμαι προπονητής που διαβάζει τα παιχνίδια κατά την εξέλιξή τους και δεν έχω plan b ή plan c,

προσπαθώ να δράσω πριν δημιουργηθεί μία κατάσταση, οπότε είναι δύσκολο να πω πριν από το ματς πώς θα αντιδράσουμε. Είμαστε όμως σε καλή κατάσταση, οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Είμαστε ΟΚ, είμαστε έτοιμοι, αυτό είναι το μήνυμά μου».

Για την 11άδα και τη φυσική κατάσταση των παικτών: «Είναι μία από τις αποφάσεις που πρέπει να πάρω, αν θα πάω με τους παίκτες που έχουν παίξει περισσότερο με μένα και ξέρουν πώς παίζουμε, καταλαβαίνουν τον ρόλο τους, ή αν θα παίξουμε με τους φορμαρισμένους, που έχουν περισσότερα παιχνίδια. Πάντα πρέπει να πάρεις αποφάσεις, αν είναι καλές και κερδίσεις, όλα καλά, αν όχι, το αντίστροφο. Πρέπει να τσεκάρουμε κάποια πράγματα στην προπόνηση, έχω τέλεια ιδέα για την 11άδα, αλλά δε θέλω να πάρω την τελική μου απόφαση πριν την προπόνηση».

Για το πόσο δύσκολη ήταν η μέχρι τώρα και πορεία και πόσο δύσκολη θα είναι η συνέχεια: «Ήταν μία διαδικασία. Πριν από δύο χρόνια, τα πρώτα φιλικά και οι 20 μέρες που είχαμε στο Nations League ήταν πολύ σημαντικά, για να μάθεις τον χαρακτήρα των παικτών, αν καταλαβαίνουν τι θέλεις και πώς μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις. Προσπαθήσαμε να σχηματίσουμε γκρουπ που καταλαβαίνουν πώς να παίζουν μαζί, κάτι που θέλει χρόνο, γιατί στην Εθνική δεν έχεις πολύ χρόνο με τους παίκτες. Αφού το βρήκαμε, προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε, γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να βελτιωθείς, ενώ έρχονται και άλλοι παίκτες που αξίζουν να παίζουν. Ήταν μία μακρά διαδικασία, αλλά αν με ρωτούσατε πριν δύο χρόνια, αν θα ήθελα να είμαι εδώ αυτή τη στιγμή, θα υπέγραφα αμέσως. Είναι μία μεγάλη πρόκληση, το Καζακστάν είναι δύσκολος αντίπαλος, έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία 5 χρόνια, ίσως περισσότερο από εμάς και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αύριο, για να είμαστε σε καλό επίπεδο για να κερδίσουμε. Είμαστε ΟΚ, είμαστε έτοιμοι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Όταν αρχίσαμε, πρώτος στόχος ήταν το Nations League και η πρώτη θέση, μετά να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, γιατί είχα δει τα προηγούμενα ματς της Εθνικής και πόσο δύσκολο ήταν να παίζεις στο ΟΑΚΑ με 8-10.000 κόσμο. Μετά έπρεπε να πείσω τους υπόλοιπους στο ποδόσφαιρο και νομίζω ότι τώρα είμαστε πιο ενωμένοι απ’ ότι όταν ήρθα. Η Super League δέχτηκε το αίτημα για διακοπή, μας έδωσε βοήθεια με δύο πολύ καλές προπονήσεις, ο Ατρόμητος συμφώνησε να μας δώσει το γήπεδο για έξτρα προπονήσεις αν κερδίσουμε. Δεν υπάρχουν λοιπόν δικαιολογίες, το γήπεδο θα είναι γεμάτο, με την κερκίδα, που ήταν κάτι προσωπικό για μένα. Είναι οι καλύτερες συνθήκες που είχαμε εδώ και 2 χρόνια, δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα, εξαρτάται από εμάς να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το αν η Ελλάδα είναι φαβορί και πώς θα παίξει: «Ιστορικά ναι, βάσει μομέντουμ δεν είμαι τόσο σίγουρος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Μέχρι τώρα είχαμε δύο διαφορετικά είδη ποδοσφαίρου, ένα στο οποίο προσπαθούσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και ένα με τις τοπ ομάδες, όπου είχαμε δυσκολίες και έπρεπε να προσαρμοστούμε. Το αυριανό είναι από τα πρώτα. Πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας, να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, νιώθουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Θα δούμε πώς θα πάει, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που θα παίξουμε».

Για το αν γυαλίζει το μάτι των παικτών: «Ένα πράγμα που ξέρω καλά είναι η νοοτροπία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, πότε χρειάζονται λίγο σπρώξιμο και πότε θέλουν ηρεμία. Είμαι σε επαφή με 30+ παίκτες εδώ και 3 εβδομάδες και όλοι ήταν απελπισμένοι να έρθουν, ανυπομονούσαν. Δε λέμε ονόματα, δε θα αρέσει και στις ομάδες, αλλά σκέφτονταν πολύ αυτό το ματς. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία, ιστορική για το Καζακστάν, αλλά και για τους παίκτες μας που είναι εδώ, είναι το ίδιο. Είμαστε έτοιμοι, καμία δικαιολογία, πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι και όχι την περίσταση, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να δώσουμε το καλύτερο είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε».

Για την τακτική στην άμυνα και το κέντρο: «Θα παίξουμε το σύστημά μας, δεν είμαι κόουτς που αλλάζει στο πιο σημαντικό παιχνίδι. Ως προπονητής, η απόφαση είναι για κάποιους παίκτες, αν θα παίξεις με αυτούς που δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους, αλλά ξέρουν τον ρόλο, ή άλλους που παίζουν και μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις. Δεν θα πω περισσότερα, γιατί μας ακούνε από το Καζακστάν».

Για το τι τον προβληματίζει από το Καζακστάν: «Έχουν ένα ξεκάθαρο ρόλο παιχνιδιού και είναι πολύ σταθεροί, είναι δύσκολο να έχουν 20 κακά λεπτά. Μπορεί ο αντίπαλος να έχει καλές στιγμές, αλλά δε σταματούν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και αν πέσει η απόδοσή σου, έχεις πρόβλημα. Αυτό είναι το μήνυμα στους παίκτες μας, δεν μπορούμε να πέσουμε σε κανένα σημείο του αγώνα, θα μας τιμωρήσουν. Είναι ”μηχανές”, δε σταματούν και είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε, ανεξαρτήτως ποιότητας ή συστήματος. Γι’ αυτό έχουν καταφέρει να εκπλήξουν, όσες ομάδες πίστεψαν ότι ήταν εύκολος αντίπαλος. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα