Πώς οι Aerosmith έβγαλαν περισσότερα λεφτά από το Guitar Hero παρά από τα άλμπουμ τους

Βιντεοπαιχνίδια όπως το Guitar Hero και το Rock Band είνα γνωστά για την τεράστια απήχησή τους στους gamers των προηγούμενων δεκαετιών. Κατέληξαν, μάλιστα, να εξελιχθούν σε μία εντελώς δική τους, ξεχωριστή βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία, μάλιστα, ήταν επικερδής όχι μόνο για τους κολοσσούς της βιομηχανίας του gaming, αλλά και για τους καλλιτέχνες τα τραγούδια των οποίων χρησιμοποιούνταν στα εν λόγω

βιντεοπαιχνίδια.

Στους καλλιτέχνες αυτούς, φυσικά, ανήκει και η θρυλική ροκ μπάντα Aerosmith.

Η συνεργασία των Aerosmith με το Guitar Hero

Ας κάνουμε μία αναδρομή στο 2007, όταν οι Aerosmith παραχώρησαν τα δικαιώματα χρήσης 29 τραγουδιών τους στην αμερικανική εταιρεία Activision, η οποία βρίσκεται πίσω από το εξαιρετικά επιτυχημένο franchise του Guitar Hero.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2008, η ίδια εταιρεία κυκλοφόρησε το βιντεοπαιχνίδι Guitar Hero: Aerosmith, το οποίο πούλησε κάτι λιγότερο από 600.000 αντίτυπα μόλις στην πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του. Πρόκειται, μάλιστα, για το τελευταίο βιντεοπαιχνίδι του franchise του Guitar Hero που επέτρεπε στους gamers μόνο τις επιλογές του μπάσου και της κιθάρας, με τα sequels να εκσυγχρονίζονται ώστε να καλύψουν τις απαιτήσεις των gamers.

Σήμερα, το Guitar Hero: Aerosmith έχει πουλήσει πολλά εκατομμύρια αντίτυπα και θεωρείται το καλύτερο βιντεοπαιχνίδι που εστιάζει σε συγκεκριμένη μπάντα, τόσο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα παιχνίδια του franchise του Guitar Hero, όσο και με εκείνου του Rock Band.

 

Οι “τρελές” πωλήσεις και η επαναφορά των Aerosmith στο προσκήνιο

Πολύ πριν τον πολυσυζητημένο ξεπεσμό του Guitar Hero, που μάλιστα συγκαταλέγεται σε μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες στην ιστορία του gaming, το momentum ευνοούσε το τότε δημοφιλές franchise για την κυκλοφορία όλο και περισσότερων εκδοχών του. Και το τότε κοινό των video games λάτρευε την καθεμία εκδοχή ξεχωριστά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Bobby Kotick, CEO της τότε Activision και νυν Activision Blizzard, το “αφιέρωμα” του Guitar Hero στους Aerosmith συγκέντρωσε περισσότερα κέρδη για τους θρύλους της ροκ, παρά οποιοδήποτε άλμπουμ εκείνοι είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν.

Το πιο σπουδαίο επίτευγμα, πάντως, του Guitar Hero: Aerosmith, είναι πως, μετά την κυκλοφορία και την αξιοσημείωτη απήχηση του παιχνιδιού, οι πωλήσεις του μουσικού καταλόγου των Aerosmith -σε μία εποχή, μάλιστα, που το streaming αποτελούσε σχεδόν άγνωστη λέξη- αυξήθηκαν κατά 40%, επαναφέροντας την μπάντα του Steven Tyler στο προσκήνιο της μουσικής βιομηχανίας!

Πηγές: www.wired.com, www.vox.com, www.thethings.com

Keywords
Τυχαία Θέματα