Ρεάλ Μ. – Αναντολού Εφές 130-126: Ιστορικό ματς που κρίθηκε στην τέταρτη παράταση! (highlights)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της EuroLeague, ματς κρίθηκε στην τέταρτη παράταση, ενώ καταρρίφθηκε το ρεκόρ συνολικών πόντων σε ένα ματς στη διοργάνωση, που κρατούσε από το 2003-04 και το Φορτιτούντο – Παναθηναϊκός 114-119.

Στο 17-2 οι Μαδριλένοι, που παρέμειναν αήτττητοι εντός, στο 7-12 η ομάδα του Ερντέμ Τσαν, με έξι σερί ήττες.

Απίστευτο ματς από τον Μούσα με 40 πόντους, ακολούθησαν οι Καμπάτσο και Χεζόνια. Για

την Εφές, ο Λάρκιν ήταν πρώτος σκόρερ με 32, ενώ έγινε ο πρώτος στην ιστορία της διοργάνωσης, που έμεινε στο παρκέ πάνω από 50 λεπτά (53:11)! Επίσης, οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλους έξι διψήφιους!

Η Εφές δυσκόλεψε τους γηπεδούχους απο το ξεκίνημα, με Λάρκιν, Ντάουμ και Τόμπσον να είναι «ζεστοί». Ο Μούσα κρατούσε τη Ρεάλ σε αυτό το διάστημα, στη συνέχεια όμως ανέλαβαν δράση οι Χεζόνια και Ταβάρες, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +7.

Η Εφές, ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο με σερί 7-0 ισοφαρίζοντας, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να περάσει και μπροστά με διαδοχικά καλάθια του Οτούρου. Το ματς μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου ήταν ντέρμπι, με τη Ρεάλ να το κλείνει μπροστά μόλις δύο πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι, άρχισαν και την τρίτη περίοδο με καλό σερί, συγκεκριμένα 8-0, φτάνοντας μέχρι και το +10, 5:40 πριν το τέλος του γ’ δεκάλεπτου, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ντάουμ. Η αντεπίθεση της Ρεάλ όμως ήταν αναπόφευκτη, για να έρθει η ισοφάριση σε 55-55 (2:56 πριν το τέλος), με Μούσα και Καμπάτσο. Οι Μαδριλένοι μάλιστα ξέφυγαν και με +6, αλλά ένα τρίποντο του Λάρκιν άφησε τα πράγματα ανοικτά.

Η τελευταία περίοδος ήταν θρίλερ, με τη Ρεάλ να έχει αρχικά ισχνό προβάδισμα, αλλά την Εφές να περνά μπροστά, καθώς είχε πλέον μπει στο «κόλπο» επιθετικά και ο Μπομπουά. Στα τελευταία λεπτά, το ματς εξελίχθηκε σε προσωπική μονομαχία Μούσα και Λάρκιν, από τη γραμμή των ελεύθερων βολών και όχι μόνο, με την μπίλια να κάθεται τελικά στην…παράταση, καθώς ο Λάρκιν και Καμπάτσο αστόχησαν στις δύο τελευταίες επιθέσεις της κανονικής περιόδου.

Oύτε στο (πρώτο) έξτρα πεντάλεπτο η Εφές δεν τα παράτησε, με το ντέρμπι να συνεχίζεται μέχρι το τέλος και τον Λάρκιν να ισοφαρίζει με βολές σε 91-91, 8” πριν τη λήξη. Ο Χεζόνια αστόχησε σε νεκρό χρόνο και έτσι το ματς οδηγήθηκε στη δεύτερη παράταση!

Eκεί, οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να εκτελούν εν ψυχρώ τη «βασίλισσα» με τρία σερί τρίποντα από Λάρκιν, Πλάις και Τόμπσον, όμως η Ρεάλ επανήλθε και με σερί 9-0 έστειλε το ματς στην τρίτη παράταση, με τον Χεζόνια να ισοφαρίζει σε 102-102!

Tίποτα δεν έδειχνε ικανό να χωρίσει τις δύο ομάδες και στο τρίτο έξτρα πεντάλεπτο, μέχρι που ήρθε ο Οτούρου, 14” πριν τη λήξη για να βάλει μπροστά την Εφές. Kαι πάλι όμως ήρθε η απάντηση με κάρφωμα του Ταβάρες, ο Λάρκιν αστόχησε στην τελευταία επίθεση και ήρθε η τέταρτη παράταση, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕuroLeague!

Εκεί, η κούραση λύγισε την Εφές και ο Μούσα έκανε τη διαφορά, χαρίζοντας τη νίκη στη Ρεάλ, σε ένα ματς που θα μνημονεύεται για χρόνια.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 38-36, 64-61, 81-81, 91-91, 102-102, 111-111,

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα