Ρεάλ Μ. – Ολυμπιακός 90-85: Από “αμνός”, “λιοντάρι”, αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος (highlights)

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το τραγικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο έκανε πολλά λάθη, είχε άμυνα… ανεμική και ήταν απίστευτα άστοχος από κάθε σημείο του γηπέδου. Η Ρεάλ έβαζε τα πάντα, είχε 76% στο τρίποντο και κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στο +24 (60-36).

Το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο διαδέχθηκε ένα δεύτερο που ο Ολυμπιακός έδειξε το μέταλλό του, έδειξε πως είναι μία ομάδα που πρέπει να ματώσεις για να την κερδίσεις και

αν δεν έκανε κάποια “χαζά” λάθη σε εύκολες πάσες στην περιφέρεια θα είχε βάλει ακόμα πιο δύσκολα στην πληρέστερη ομάδα της Ευρωλίγκας, βάση ρόστερ.

Βραδιά καριέρας από τον… συγκινητικό Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος είχε 25 πόντους (νέο ατομικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα), με 6/8 τρίποντα, παίζοντας και για τους απόντες Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο μέρος ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, με πρόβλημα στη μέση. Στους 12π. σταμάτησε ο Άλεκ Πίτερς, ενώ νταμπλ-νταμπλ έκανε ο Λουκ Σίκμα με 10π. και 10 ριμπάουντ.

Από τους Ισπανούς, κορυφαίος ήταν ο Τζάναν Μούσα με 20 πόντους και τον ακολούθησε ο Μάριο Χεζόνια με 16π. Πλησίασε το νταμπλ-νταμπλ ο Φακούντο Καμπάτσο με 12π. και 9 ασίστ.

Όταν ο Μούσα ήταν ασταμάτητος και ειδικά έξω από τα 6,75μ. και η Ρεάλ πήγε στο +24 (60-36), στην αρχή του δεύτερου μέρους, η ομάδα του Μπαρτζώκα βρήκε αντίδραση με τρίποντα από Πίτερς και Παπανικολάου, με τη διαφορά να πέφτει κάτω από τους 20 πόντους (62-44), στο 25′.

Στην 4η περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε με 2/2 τρίποντα με Πίτερς και Παπανικολάου και ουσιαστικά εκεί άρχισε και η απίθανη προσπάθεια ενατροπής του αγώνα. Έφτασε πολύ κοντά όμως δύο-τρία λάθη ήταν αρκετά για να του στερήσουν τη μεγάλη νίκη μέσα στη Μαδρίτη.

Τα δεκάλεπτα: 30-13, 52-30, 68-55, 90-85

Keywords
Τυχαία Θέματα