Ρεκόρ συμμετοχών για τον πρώτο γύρο Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων στα Όσκαρ

Γεμίσαμε animations!

Νέο ρεκόρ στον αριθμό συμμετοχών είχαμε φέτος για την ταινίες κινουμένων σχεδίων που τα στούντιο θα ήθελαν να προταθούν στα 92α Όσκαρ.

Η Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών Κι Επιστημών ανακοίνωσε ότι 32 ταινίες θα διαγωνιστούν για τις πέντε θέσεις υποψηφιότητας για Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων στα Όσκαρ

του 2020. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν το 2016 με 27 ταινίες.

Η λίστα αποκαλύπτει ότι η Disney έθεσε συμμετοχή για τα "Frozen II" και "Toy Story 4", μαζί με το "Spies in Disguise", που απέκτησε από την εξαγορά της Fox. Παρόλα αυτά, το στούντιο δεν πρότεινε το remake του "The Lion King".

Η απόφαση να μην προταθεί σε αυτήν την κατηγόρια προκαλεί ενδιαφέρον, καθώς κατά την κυκλοφορία της ταινίας, κι ενώ διαφημιζόταν συνέχεια ως "live-action", άρχισε να αναφέρεται ως "animated" δημιουργώντας μια σύγχυση στο κοινό. To πιο πιθανό είναι να δούμε το "The Lion King" στην Κατηγορία Οπτικών Εφέ.

Στη λίστα βλέπουμε επίσης το "Abominable" της Dreamworks, το "Missing Link" της Laika και το "Angry Birds 2" της Sony Animation. To Netflix επίσης έχει για πρώτη φορά ταινία κινουμένων σχεδίων στα Όσκαρ, το "Klaus". Κάποιες από αυτές, όπως το "Frozen 2", δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στους κινηματογράφους. Δείτε όλη τη λίστα παρακάτω:

AbominableThe Addams FamilyThe Angry Birds Movie 2Another Day of LifeAwayBuñuel in the Labyrinth of the TurtlesChildren of the SeaDilili in ParisFrozen IIFunanGenndy Tartakovsky’s ‘Primal’ – Tales of SavageryHow to Train Your Dragon: The Hidden WorldI Lost My BodyKlausThe Last FictionThe Lego Movie 2: The Second PartMarona’s Fantastic TaleMissing LinkNe ZhaOkko’s InnPachamamaPromareRezoThe Secret Life of Pets 2Spies in DisguiseThe Swallows of KabulThis Magnificent Cake!The TowerToy Story 4Upin & Ipin: The Lone Gibbon KrisWeathering With YouWhite Snake

Οι υποψηφιότητες των βραβείων θα ανακοινωθούν στις 13 Ιανουαρίου 2020 και η προβολή της απονομής στις 2 Φεβρουαρίου 2020 στο ABC.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN GreeceΜε μάγισσες θα τα βάλει ο David Duchovny στο reboot του "The Craft"Φανταστικοί φίλοι θα γίνουν οι John Krasinski και Ryan Reynolds στη νέα τους ταινίαGuy Ritchie και Jason Statham ξανά μαζί σε remake

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα