Σα να μην υπήρξε πρώτος αγώνας...

Για να φτάσει μια ομάδα μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου θα πρέπει να αντιμετωπίσει κι ορισμένες εκ των κορυφαίων ομάδων της σεζόν και μια από αυτές καλείται ν’ αντιμετωπίσει ο κάτοχος του τροπαίου ΠΑΟΚ, ως – μάλιστα – την πλέον θετική έκπληξη της σεζόν. Ο λόγος για τον Ατρόμητο, την ομάδα του κ. Κάναντι που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του προπονητή της στην ούγια της. Ενα σύνολο πειθαρχημένο, σκληρό κι ικανό να κοντράρει οιονδήποτε αντίπαλο, είτε εκτός και πολλώ δε
περισσότερο, εντός έδρας. Για τους Περιστεριώτες, ο θεσμός του Κυπέλλου είναι η πιο σημαντική τους ευκαιρία στις βλέψεις που έχουν για κάποιον τίτλο. Μπορεί να στερούνται των υπηρεσιών των σημαντικών γι’ αυτούς Χατζηϊσαία, Γιαννούλη, Ουάρντα αλλά όπως απέδειξαν και στην Τούμπα, γνωρίζουν πολύ καλά πως να καλύψουν επαρκώς τα κενά τους.

Μάλιστα, ο «Δικέφαλος» θα επισκεφτεί δυο φορές την έδρα του Περιστερίου, σήμερα για τον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου (σ.σ. 19.30, 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ ο πρώτος αγώνας) και μια στις 17 Μαρτίου για το πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. Στην Τούμπα επικράτησε δύσκολα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου και τις δυο φορές, γεγονός που καταδεικνύει και το σημαντικό βαθμό δυσκολίας που θα συναντήσει στην έδρα του Ατρομήτου. Παρόλα αυτά, όπως ισχύει σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις το ζητούμενο – πρωτίστως – είναι σε τί κατάσταση θα βρεθεί ο ίδιος. Η κόπωση είναι δεδομένη για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που δεν παίρνουν ανάσες, όπως οι Μάτος – Βαρέλα καθώς είναι οι μόνοι για τους οποίους δεν υφίστανται ισάξιες εναλλακτικές λύσεις και δικαίως λογίζονται ως βασικός άξονας της ομάδας τους, από την απόδοση των οποίων εξαρτώνται πολλά.

Είναι αξιοσημείωτο δε πως αμφότεροι δείχνουν σα να έχουν προσαρμοστεί στη συγκεκριμένη συνθήκη, προσαρμόζοντας ανάλογα και το παιχνίδι τους. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Βαρέλα έχει μια κίτρινη κάρτα, ενώ κι ο Μάτος εσχάτως – βοηθούμενος κι από την αποτελεσματικότητα των υπολοίπων – αγωνίζεται πιο προσεκτικά και σ’ ότι αφορά τη διαχείριση των δυνάμεών του όπως επίσης και του δυναμισμού του στα μαρκαρίσματα. Κι αυτό είναι κάτι ακόμη που πιστώνεται στην τεχνική ηγεσία. Μια ηγεσία που έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με αυτοπεποίθηση, ισχυρή νοοτροπία νικητή, που δύσκολα επιτρέπει φάσεις στην εστία του και ταυτόχρονα δημιουργεί πληθώρα στην αντίπαλη περιοχή. Μόνον στον αντίστοιχο αγώνα της Τούμπας διαταράχθηκε η συγκεκριμένη ισορροπία, με τον Ατρόμητο να γίνεται η πρώτη ομάδα της σεζόν που ολοκλήρωσε αγώνα με περισσότερες τελικές από τον ΠΑΟΚ.

Το 2-0 της Τούμπας φαντάζει ως σκορ ... ασφαλείας, όπως χαρακτηριστικά λέγεται. Αλλά αυτή είναι κι η μεγαλύτερη παγίδα εφησυχασμού στην οποία μπορεί να πέσει κάποιος. Το σημερινό ματς είναι σα να μην υπήρξε πρώτος αγώνας, με σαφή ανάγκη να σκοράρει ο «Δικέφαλος» και ταυτόχρονα να διαφυλάξει τα νώτα του. Μπορεί να μην έχει την ανάγκη και την πίεση να ρισκάρει, κάτι που του δίνει την ευκαιρία να κάνει στον επικείμενο αντίπαλό του, αυτό που του κάνουν στα περισσότερα παιχνίδια όλοι οι άλλοι. Δηλαδή ... να τον περιμένει. Εχει μεν την ικανότητα η ομάδα του κ. Λουτσέσκου να πάει σε παιχνίδι κατοχής, ωστόσο δε συντρέχει λόγος να καταναλώσει δυνάμεις προσπαθώντας να διασπάσει τη συνοχή των γηπεδούχων. Διαθέτει ταχύτατους ποδοσφαιριστές με τους οποίους μπορεί να φύγει στην αντεπίθεση και να κάνει τη «ζημιά» στον Ατρόμητο. Ταπεινή άποψη πάντα, καθώς καλύτερα όλων γνωρίζει ο τεχνικός της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου. Λίγες ώρες έμειναν κι όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους προς το παρόν
Keywords
Τυχαία Θέματα