Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Στο κατόπι της Άρσεναλ με πρωταγωνιστή Χάαλαντ

Η Μάντσεστερ Σίτι χωρίς καν να πατήσει το πόδι στο… γκάζι νίκησε την ουραγό Σαουθάμπτον στο «St. Mary’s Stadium» με 4-1 και μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στους πέντε βαθμούς.

Οι «πολίτες» λίγες μέρες πριν υποδεχθούν την Μπάγερν Μονάχου για το πρώτο σκέλος των προημιτελικών του Champions League, νίκησαν εκτός έδρας την Σαουθάμπτον και είναι ξανά στο -5 από την πρωτοπόρο, Αρσεναλ, με

ίδιο αριθμό αγώνων. Επέστρεψε με δύο γκολ και έφτασε τα 30 στην Premier League ο Ερλινγκ Χάαλαντ (44 συνολικά στη σεζόν).

Στο πρώτο ημίχρονο η Σαουθάμπτον ήταν ευθέως ανταγωνιστική και «άγγιξε» το 1-0 δις. Συγκεκριμένα στο 16’ στην κόντρα ο Σουλεμάνα δίστασε και εξουδετερώθηκε από τον Εντερσον και στο 44’ ο ίδιος παίκτης των «αγίων» δεν κατάφερε να βάλει τα φάλτσα που ήθελε στην μπάλα.

Αφού το γκολ δεν μπήκε για τους γηπεδούχους, η Μάντσεστερ Σίτι στο 45′ άνοιξε το σκορ με τον Ντε Μπρόινε να βγάζει εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά και τον Χάαλαντ με κεφαλιά να βάζει το υπ’ αριθμόν 29 φετινό του γκολ στη Premier League.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και στο 58′ όλα τελείωσαν. Ο Γκρίλις έφυγε σαν… κεραυνός στη κόντρα και έγραψε το 0-2, ενώ δύο λεπτά αργότερα σέρβιρε γλυκιά σέντρα στον Χάαλαντ για ένα μυθικό γκολ με ανάποδο ψαλίδι από τον Νορβηγό αστέρα. Ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία της Premier League!

Στο 73’ η Σαουθάμπτον μείωσε με πλασέ του Μάρα μετά την φανταστική σόλο προσπάθεια του Τζενέπο (1-3), για να γράψει το τελικό 1-4 στο 75’ με πέναλτι ο Αλβαρες.

Σαουθάμπτον: Μπαζούνου, Γουόκερ-Πίτερς, Μπέντναρεκ, Μπέλα-Κότσαπ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Γουόρντ-Πράους, Λάβια (80′ Ντιαλό), Γουόλκοτ (80′ Περό), Αλκαράς (69′ Τζενέπο), Ελιουνούσι (61′ Στούαρτ Άρμστρονγκ), Σουλεμάνα (69′ Μαρά)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς (56′ Γουόκερ), Ακάντζι, Ντίας, Άκε (81′ Γκόμεζ), Ρόδρι (81′ Φίλιπς), Γκουντογκάν, Μαχρέζ (56′ Μπερνάρντο Σίλβα), Ντε Μπρόινε, Γκρίλις, Χάλαντ (69′ Άλβαρες)

Keywords
Τυχαία Θέματα