Στο έλεος της φωτιάς Μάνδρα και Νέα Ζωή: “Πάμε, θα καούμε” – Νέο μήνυμα εκκένωσης σε άλλους τέσσερις οικισμούς [βίντεο]

Με εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς κινείται η φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια και έφτασε να απειλεί από τη Μάνδρα και τον οικισμό της Νέας Ζωής μέχρι και τη Μαγούλα.

Το 112 έστειλε το απόγευμα της Τρίτης νέο μήνυμα εκκένωσης για τέσσερις οικισμούς. “Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, συνοικισμός Όθωνα και Ευταξία εκκενώστε τώρα προς Ελευσίνα” προειδοποίησαν οι Αρχές.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Λουτρόπυργος #Άνω_Βλυχάδα, Συνοικισμός #Όθωνα και #Ευταξία εκκενώστε τώρα προς #Ελευσίνα

Δασική

πυρκαγιά

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki

— 112 Greece (@112Greece) July 18, 2023

Οι φλόγες φαίνεται πως πλησιάζουν σπίτια στη Μάνδρα και τον οικισμό της Νέας Ζωής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πυρκαγιά απειλεί και εργοστάσιο στη Μαγούλα, ενώ όπως μετέδωσε ο Alpha, οι κάτοικοι της περιοχής δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καταγγέλλοντας ότι η Πυροσβεστική δεν ήρθε ποτέ.

Μάλιστα, όπως επισήμανε το ρεπορτάζ, για ώρες οι κάτοικοι κατέβρεχαν τα σπίτια τους και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες με δύο μπετονιέρες ιδιωτών, καθώς δεν υπήρχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

“Πάμε, θα καούμε, μπείτε μέσα”

Οι Αρχές έχουν δώσει εντολή εκκένωσης και για τους οικισμούς Νεα Ζωή, Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Πουρνάρια και Νέος Πόντος, με τις εικόνες από τις προσπάθειες της ΕΛΑΣ να σώσει κόσμο να είναι συγκλονιστικές.

“Πάμε, θα καούμε, μπείτε μέσα” ακούγεται να λέει αστυνομικός σε κατοίκους. “Πάμε, έφτασε η φωτιά. Είναι άλλος επάνω; Πες τους να κατέβουν” φωνάζει σε άλλον περίοικο.

Κινδυνεύουν σπίτια σε Μάνδρα και Νέα Ζωή

Ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για τον απόλυτο εφιάλτη. “Κινδυνεύει να μπει η φωτιά και στο κέντρο της πόλης της Μάνδρας. Κινδυνεύει να καεί το δάσος. Εκλιπαρώ για πυροσβεστικά, για εναέρια μέσα” τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Νέας Ζωής, Βασίλης Παπανικολάου δήλωσε ότι οι φλόγες μπήκαν στον οικισμό.

“Τώρα έχουν καεί ήδη δύο σπίτια από ότι πληροφορίες έχω. Στον οικισμό δεν έχουμε ούτε ένα εναέριο μέσο, ούτε επίγειο μέσο. Κανείς δεν έχει έρθει. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Και εμείς δεν είχαμε την απαίτηση να ρίξουν νερό μέσα στον οικισμό γιατί έτσι ειπώθηκε από κάποιους αρμοδίους. Όλο παρακαλάμε να ρίξουν νερό περιμετρικά ώστε να μην προχωρήσει φωτιά μέσα στον οικισμό” είπε στη δημόσια τηλεόραση.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην περιοχή του Νέου Πόντου όπου, σύμφωνα με τον δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου, η πυρκαγιά είναι 20 μέτρα από το πρώτο σπίτι. “Ό,τι δεν έχει καεί ακόμα δεν έχει καεί επειδή υπάρχουν οι άνθρωποι που παλεύουν, οι άνθρωποι της γειτονιάς, άνθρωποι ποντιακής καταγωγής που προσπαθούν. Έχουμε δύο υδροφόρες του Δήμου και μόλις τώρα ήρθαν δύο πυροσβεστικά. Χωρίς αεροπλάνα δεν λύνουμε το θέμα. Αυτά έχω να πω και ζητάω άμεσα βοήθεια. Το αεροδρόμιο της Ελευσίνας είναι ενάμισι χιλιόμετρο από εδώ. Έλεος!” σημείωσε.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα