Στο στόχαστρο η Μάντσεστερ Σίτι, λόγω Νότιγχαμ

Ο πρώην οικονομικός σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι, Στέφαν Μπόρσον, πιστεύει ότι η Premier League δεν θα θελήσει να “ξετυλίξει” τις 115 κατηγορίες εναντίον του συλλόγου. Τον Φεβρουάριο του 2023, η Σίτι κατηγορήθηκε ότι παραβίασε 115 κατηγορίες για το Financial Fair Play (FFP), οι οποίες καλύπτουν την περίοδο μεταξύ 2009 και 2018. Οι Μπλε πάντα υποστήριζαν σθεναρά

ότι δεν είναι ένοχοι για τις κατηγορίες.

Μετά την ανακοίνωση της Premier League ότι Νότιγχαμ Φόρεστ και  Έβερτον, κρίθηκαν ένοχες και τους αφαιρέθηκαν βαθμοί για οικονομικές παραβάσεις, τα βλέμματα στράφηκαν στην περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι. Και η πίεση θα αυξηθεί γιατί σε αντίθεση με τις δύο παραπάνω ομάδες, ακόμη δε έχει ξεκαθαριστεί πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση της Σίτι. Ο επικεφαλής της Premier League Ρίτσαρντ Μάστερς εξήγησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην πολυπλοκότητα και την ιστορική φύση των φερόμενων παραβάσεων της Σίτι.

Καθώς περιμένουμε το αποτέλεσμα, ο πρώην ιδιοκτήτης της Κρίσταλ Πάλας Σάιμον Τζόρνταν μίλησε για την πιθανή έκβαση της έρευνας. “Πάντα υποστήριζα ότι θα υπάρξει διακανονισμός, όχι επειδή το θέλω, αλλά επειδή είναι το μικρότερο από τα δύο κακά. Επειδή όλοι βρίσκονται σε δυσμενή θέση. Η Premier League είναι καταδικασμένη αν το κάνει και καταδικασμένη αν δεν το κάνει. Αν ασκήσουν αυτή την αγωγή και πετύχουν την καταδίκη της Μαν Σίτι, απλά θα δυσφημίσουν την ίδια την Premier League, ενώ το ίδιο θα συμβεί και αν δεν το κάνουν. Έγραψα ένα άρθρο για τη Mail of Sunday, το οποίο πραγματικά προέτρεπε τα μέρη να βρουν έναν τρόπο να διευθετήσουν μια κατάσταση που θα ήταν πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί. Νομίζω ότι έχασαν αυτό το παράθυρο τώρα και είναι πολύ δύσκολο για την Premier League να το ξεκαθαρίσει.

Μπορεί να είναι προς το συμφέρον της Premier League να το πάει στην ανεξάρτητη επιτροπή και να χάσει. Το να προσπαθήσει πραγματικά να το ξετυλίξει σε αυτό το στάδιο θα είναι πολύ δύσκολο για το διοικητικό συμβούλιο της Premier League».

Κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι θα συμβεί αν η Σίτι κριθεί ένοχη για τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε αφαίρεση βαθμών ρεκόρ ή ακόμα και άμεσο υποβιβασμό από την Premier League.

Keywords
Τυχαία Θέματα