Συγκίνηση στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη παρουσία Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη

Συγκίνηση στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη παρουσία Σακελλαροπούλου και ΜητσοτάκηosinteliΠέμ, 03/25/2021 - 09:10

Η έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με την οποία “άνοιξε” και επίσημα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, έγινε σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης. 

Στην τελετή έπαρσης της σημαίας στην Ακρόπολη,

βρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τον εθνικό ύμνο έψαλλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Νωρίς έφτασε στον Ιερό Βράχο η Αναστασία Ζαννή, ενώ λίγα λεπτά πριν από τις 08:00 έφτασε και ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε τους παριστάμενους και είχε σύντομη συνομιλία με την Αναστασία Ζαννή.

Ακριβώς στις 08:00 έφτασε στην Ακρόπολη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τους υπασπιστές των τριών Σωμάτων του Στρατού. 

Μετά την απόδοση των τιμών, η Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός οδηγήθηκαν στον χώρο της σημαίας, η οποία άρχισε να υψώνεται προς τον αττικό ουρανό στις 8.03 ακριβώς, υπό τους ήχους της μπάντας του Στρατού που εκτέλεσε στρατιωτικό εμβατήριο. Αμέσως μετά, η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή έψαλλε τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν του Διονύσιου Σολωμού.

Στην στρατιωτική μπάντα συμμετείχαν κορυφαίοι μουσικοί απ’ όλα τα Σώματα του Στρατού, ενώ παρούσα στην τελετή ήταν και η προεδρική φρουρά. Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία μετρά στην καριέρα της αρκετές εμφανίσεις σε σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις, συμμετείχε στη σημερινή έπαρση της σημαίας έπειτα από πρόσκληση του ΓΕΕΘΑ.

Μετά το πέρας της τελετής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός αποχώρησαν προκειμένου να παραστούν στη δοξολογία στη Μητρόπολη των Αθηνών.

Πηγή: Newsit.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Off Off Off Off Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε η έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη. Article publish on Πέμ, 03/25/2021 - 09:10 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα