Συνελήφθη στον Βύρωνα 41χρονος που αναζητούσαν οι ολλανδικές αρχές – Έκανε διακίνηση μεταναστών

Μετέφερε παράτυπους μετανάστες από Ντουμπάι, Μαλαισία και Κουάλα Λουμπούρ μέσω Ολλανδίας στην Ευρώπη. Συνελήφθη στον Βύρωνα, σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα. Ο λόγος για έναν άνδρα ηλικίας 41 ετών, ο οποίος είχε απασχολήσει τις Ελληνικές αρχές για διακίνηση μεταναστών και στη χώρα μας και μάλιστα έδινε το “παρών” δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η Ολλανδική αστυνομία τον αναζητούσε καθώς μαζί με συνεργούς τους, είχε φτιάξει κύκλωμα προώθησης μεταναστών, κατασκευάζοντας

πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όταν ταυτοποιήθηκε πως διέμενε σε διαμέρισμα στον Βύρωνα, στελέχη του τμήματος αναζητήσεων της ασφάλειας, μετέβησαν στον χώρο το βράδυ της Τετάρτης και του πέρασαν χειροπέδες. Όπως προέκυψε, ο 41χρονος Α.Σ έχει απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της χώρας μας, καθώς είχε ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε την είσοδο στην ελληνική επικράτεια πάρατυπων μεταναστών από Αίγυπτο, Ιορδανία, Τουρκία.

Τους προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και στη συνέχεια τους μετέφερε είτε με σκάφη στην Ελλάδα από την Τουρκία, είτε αεροπορικώς στην Αλβανία και από εκεί, έρχονταν με τα πόδια στην Ελλάδα. Μάλιστα, για αυτή του την δραστηριότητα, είχε συλληφθεί και εκτίσει ποινή κράτησης σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα