Τένις: Ποιος είναι ο νέος προπονητής της Μαρίας Σάκκαρη; (video)

Δεν είναι πολλές οι μέρες, που άρχισε να διαρρέει στα μίντια ότι η Μαρία Σάκκαρη βρήκε νέο προπονητή και ότι αυτός δεν είναι άλλος από τον πρώην προπονητή της Αμερικανίδας, Τζέσικα Πεγκούλα. Επιβεβαιωμένες πληροφορίες πλέον θέλουν τη Μαρία Σάκκαρη και τον Ντέιβιντ Γουίτ να ξεκινούν μια δοκιμαστική περίοδο συνεργασίας στα δυο 1000άρια της Αμερικής, στο Indian Wells και στο Μαϊάμι και αν όλα πάνε καλά να συνεχιστεί η κοινή τους διαδρομή.

Ποιος είναι ο νέος προπονητής της Μαρίας Σάκκαρη;

Ο Ντέιβιντ Γουίτ έχει πλούσιο βιογραφικό με σπουδαίες συνεργασίες όπως αυτή με τις αδερφές

Γουίλιαμς ως hitting partner, ενώ υπήρξε μέντορας και προπονητής της Βίνους Γουίλιαμς για 11 χρόνια.

Τον Ιούλιο του 2019, ο Γουίτ ανέλαβε προπονητής της Τζέσικα Πέγκουλα, με την οποία πανηγύρισε 4 τίτλους αλλά και την καθιέρωσή της στην κορυφαία 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γουίτ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδο της Πεγκούλα από το Νο80 του κόσμου το καλοκαίρι του 2020 ως το Νο5, ενώ σε προσωπικό επίπεδο, ο Αμερικανός κέρδισε κι αυτός μια σημαντική διάκριση, όταν ψηφίστηκε κορυφαίος προπονητής στη WTA για το 2022!

View this post on Instagram

A post shared by Women’s Tennis Association (@wta)

Ο Ντέιβιντ Γουίτ έρχεται σε ένα κομβικό σημείο στην ομάδα της Μαρίας Σάκκαρη, με την Ελληνίδα τενίστρια να διανύει ένα παρατεταμένο διάστημα ντεφορμαρίσματος και με τον Αμερικανό στο πλάι της, η Μαρία ελπίζει να ξαναβρεί τον καλό της εαυτό.

View this post on Instagram

A post shared by United Cup (@unitedcuptennis)

O λόγος που η Μαρία Σάκκαρη επέλεξε τον Ντέιβιντ Γουίτ!

Ο Αμερικανός προπονητής συνεργάστηκε με την Τζέσικα Πεγκούλα για μία πενταετία, ενώ η παρουσία του στο team της Βίνους Γουίλιαμς, αρχικά ως hitting partner και μετέπειτα ως προπονητής διήρκησε 11 χρόνια!

Αυτή η συνέπεια και η σταθερότητα του Γουίτ στις συνεργασίες με τις τενίστριές του, φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της Μαρίας Σάκκαρη. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δύσκολα κάνει αλλαγές στο επιτελείο της, κάτι που είδαμε να συμβαίνει και με τον Τομ Χιλ.

Στο Indian Wells, που θα είναι και το πρώτο τουρνουά μαζί με το νέο της προπονητή, η Σάκκαρη στοχεύει να επαναλάβει αλλά και να ξεπεράσει την περσινή της πορεία μέχρι τα ημιτελικά του BNP Paribas Open. To σπουδαίο τενιστικό event ξεκίνησε ήδη και μεταδίδεται ζωντανά από τα κανάλια novasports!

View this post on Instagram

A post shared by GDL Open AKRON Presentado Por Santander (@gdlopen)

Keywords
Τυχαία Θέματα