Θρύλος ο Τζόκοβιτς έφτασε τα 24 Grand Slam

Ο Σέρβος επικράτησε του Ντανίιλ Μεντβέντεφ στον τελικό του φημισμένου τουρνουά με 6-3, 7-6(5), 6-3 και πέτυχε αυτό που δεν μπόρεσε πριν λίγους μήνες στο Γουίμπλεντον, να κατακτήσει το 24οGrand Slam της καριέρας του.

Ο 36χρονος Σέρβος απέτισε φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ φορώντας στο τέλος του αγώνα μία μπλούζα που είχε τη φωτογραφία των δυο τους μπροστά και από πίσω το νούμερο 24 που είχε για κάποια χρόνια στους Λέικερς ο Κόμπι. 

Novak hits 24 and pays tribute to the late Kobe Bryant

pic.twitter.com/rDXVUvYe1Z

US Open Tennis (@usopen) September 10, 2023

Ο Τζόκοβιτς είχε ραντεβού με την ιστορία και φάνηκε τυπικός, παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση από τον Μεντβέντεφ για τον χαμένο τελικό του 2021. Το παιχνίδι ήταν πιο κλειστό από ότι φανερώνει το τελικό 3-0, αλλά ο Σέρβος ήταν αποτελεσματικός την ώρα που έπρεπε.

Opening set to Djokovic!

He takes it 6-3 over Medvedev. pic.twitter.com/dXX1XeRQTx

US Open Tennis (@usopen) September 10, 2023

Από τη μεριά του ο Μεντβέντεφ πίεσε όσο μπορούσε τον αντίπαλο του, ιδιαίτερα στο δεύτερο σετ, το οποίο είχε διάρκεια μίας ώρας και 44 λεπτών. Υπήρξαν στιγμές μετά από… εξαντλητικούς πόντους που ο Σέρβος φάνηκε να μένει από δυνάμεις. Έσκυβε και έπιανε τα γόνατα του ή χρησιμοποιούσε τη ρακέτα για στήριξη ή έκανε παύση για να τεντώσει τα πόδια του.

Ωστόσο, επέδειξε ένα πάντρεμα φινέτσας και δύναμης, καταφέρνοντας αποφασιστικά χτυπήματα όταν είχαν μεγαλύτερη σημασία και παραμένοντας ανυποχώρητος κάτω από την έντονη πίεση του αντιπάλου του και του σκληρού γηπέδου.

Αυτή η νίκη όχι μόνο τον ωθεί ακόμη περισσότερο στα βιβλία των ρεκόρ, αλλά εδραιώνει την κληρονομιά του ως ένας από τους μεγαλύτερους τενίστες που τίμησαν ποτέ το άθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα