Τι ισχύει με την απομάκρυνση της Μπέλα Χαντίντ από τις καμπάνιες του οίκου Dior: Οι αλήθειες, τα ψέματα και το #boycottDior

Στα κοινωνικά δίκτυα τις τελευταίες ώρες αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική το trend #BoycottDior. Ο λόγος είναι η ταχύτατη εξάπλωση μιας ψευδούς, όπως προκύπτει, πληροφορίας ότι ο κορυφαίος οίκος μόδας Dior διέκοψε τη συνεργασία του το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, μετά τις φιλοπαλαιστιανιακές δηλώσεις της.

Ο ισχυρισμός πίσω από την προτροπή για μποϊκοτάζ του διάσημου οίκου είναι ότι όχι μόνο έγινε διακοπή της συνεργασίας με την Παλαιστιανιακής καταγωγής Χαντίντ, αλλά ότι αντικαταστάθηκε

στις καμπάνιες του Dior από το μοντέλο May Tager που είναι Ισραηλινή.

BOYCOTT DIOR!!! Dior replaced Bella Hadid (60M followers) for supporting Palestine with unknown israeli model!!
Bella was always vocal about her support to Palestine! Boycott this zionist brand! #BellaHadid #Dior #BoycottDior pic.twitter.com/3Bp0CoKuaw

— MariemL (@MeriemLakhal28) November 7, 2023

Την πληροφορία, που δεν ευσταθεί, έχουν αναπαράξει και πολλά ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα η τουρκική Yeni Safak στην αγγλόφωνη έκδοσή της, όπως βλέπουμε στην παρακάτω ανάρτηση.

Dior replaced Bella Hadid who was the face of the brand with Israeli model May Tager.
Bella reacted to Israel's attacks on Gaza with the words, "Even if my career is over, I will never stop supporting Palestine."#BellaHadid More Power & Respect for You Lady #FreePalestineNow pic.twitter.com/e5p00uL9tp

— Randa Ahmed (@Rimas_Rosa) November 7, 2023

Ενδεικτικό του πόσο εύκολο είναι να υπάρξει σύγχυση είναι ότι και μεγάλα και έγκυρα ΜΜΕ, όπως το ιταλικό πρακτορείο Ansa, μετέδωσαν την είδηση ότι έγινε αντικατάσταση της Χαντίντ από ισραηλινό μοντέλο.

Via la palestinese Bella Hadid dalla campagna di Natale di Dior, scelta l'israeliana May Tager #ANSA https://t.co/psAj5RHsR1

— Agenzia ANSA (@Agenzia_Ansa) November 8, 2023

Το συμβόλαιό της με τον οίκο Dior έχει λήξει από τον Μάρτιο του 2022

Άλλα μέγαλα διεθνή ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, επιχειρούν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Συγκεκριμένα, το AP, αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ του ότι το συμβόλαιο με τη Χαντίντ έχει λήξει από τον Μάρτιο του 2022 καθώς και ότι η Tager είναι ένα από τα πολλά μοντέλα που πήραν μέρος στη διαφημιστική καμπάνια του οίκου για το καλοκαίρι του 2023, ενώ είχε συνεργαστεί και το 2022.

Γεγονός είναι ότι η Χαντίντ, ο πατέρας της οποίας είναι Παλαιστίνιος, έχει κάνει επανειλημμένως επικριτικά σχόλια για την κυβέρνηση του Ισραήλ και υπέρ των Παλαιστινίων, σχόλια τα οποία έχουν διατυπωθεί και τα προηγούμενα χρόνια, πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στο Ισραήλ μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς.

Μάλιστα, η Χαντίντ ήταν πρέσβειρα του οίκου Dior για τη σειρά προϊόντων μακιγιάζ το 2016, εποχή που επίσης διατύπωνε δημόσια τις απόψεις της και εξέφραζε την στήριξή της στους Παλαιστινίους.

Όταν ο οίκος Dior κυκλοφόρησε τη νέα του καμπάνια – με ορισμένες διαφημίσεις με την Tager – οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσπάθησαν να συνδέσουν τα δύο γεγονότα.

Τα σχόλια πάντως δίπλα από τις αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό της Ισραηλινής May Tager δείχνουν ξεκάθαρα ότι όποια κι αν είναι η αλήθεια, η διάθεση να πιστέψουν οι χρήστες ότι η η Μπέλα Χαντίντ αντικαταστάθηκε είναι ακλόνητη.

View this post on Instagram

A post shared by May Tager (@maytager)

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα