Το λάθος που αποκάλυψε τον “μαϊμού” οδοντίατρο στην Ηλιούπολη – Ψάχνουν και για άλλες καταγγελίες

Μια… οδοντική γέφυρα στην οδοντοστοιχία ενός 59χρονου και οι επιπλοκές που προκάλεσε η τοποθέτησή της, ανέδειξαν την δράση ενός… οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο.

Ο 51χρονος που είχε γνώσεις… οδοντοτεχνίτη, είχε ανοίξει πλήρως εξοπλισμένο οδοντιατρείο στην οδό Λασκαρέως στην Ηλιούπολη, χωρίς να διαθέτει πτυχίο. Ένας 59χρονος πελάτης του το 2022 είχε τοποθετήσει μία γέφυρα. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα λόγω επιπλοκών που δημιουργήθηκαν πήγε στο “οδοντιατρείο” προκειμένου να διορθωθεί η επιπλοκή χωρίς να

βρίσκει λύση. Επισκέφθηκε άλλο οδοντιατρείο, όπου διαπιστώθηκε ότι οι ιατρικές πράξεις στις οποίες είχε υποβληθεί ήταν ασύμβατες με την οδοντιατρική επιστήμη, με αποτέλεσμα να προβεί σε καταγγελία στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ο 59χρονος το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκε και πάλι μετά από ραντεβού τον συγκεκριμένο “οδοντίατρο” συνοδευόμενος από εκπρόσωπο του ΟΣΑ και στη συνέχεια μετά από διαπληκτισμό κλήθηκαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και οδήγησαν τον κατηγορούμενο στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης.

Σε έρευνα που έγινε στο “οδοντιατρείο” παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε ότι ήταν πλήρως εξοπλισμένο με οδοντιατρικά εργαλεία και μηχανήματα, ενώ κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πλήθος αποδείξεων και τιμολογίων, ηλεκτρονικός υπολογιστής, συσκευή POS και σφραγίδα με στοιχεία του οδοντιατρείου.

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι ο 51χρονος, κατά δήλωσή του, έχει γνώσεις οδοντοτεχνίτη, δεν κατέχει πτυχίο οδοντιατρικής και λειτουργούσε το ιατρείο χωρίς άδεια λειτουργίας και εξασκήσεως επαγγέλματος. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματική βλάβη, απάτη και αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα
“μαϊμού”, Ηλιούπολη – Ψάχνουν,“maimou”, ilioupoli – psachnoun