Το προφίλ της Σέλτικ

Η ...ισόβια πρωταθλήτρια Σκωτίας, Σέλτικ ενδέχεται να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Εφόσον βέβαια οι "πράσινοι" της Γλασκώβης περάσουν το εμπόδιο της νορβηγικής Ρόζενμποργκ.

Σε 130 χρόνια ιστορίας, οι "Κέλτες" έχουν κατακτήσει μια φορά το Κύπελλο Πρωταθλητριών (1967), 49 Πρωταθλήματα Σκωτίας, 38 Κύπελλα και 17 Λιγκ Καπ, ενώ πέρυσι - όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια - κατέκτησαν με άνεση τον τίτλο του πρωταθλητή με εννέα βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Αμπερντίν.

Έδρα
τους είναι το περίφημο Σέλτικ Παρκ (60.411 θεατές) και προπονητής τους - εδώ και δύο σεζόν - ο Βορειοιρλανδός Μπρένταν Ρότζερς.

Στον πρώτο προκριματικό γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, η Σέλτικ πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Αρμένικης Αλασκέρτ, πετυχαίνοντας δύο νίκες με το ίδιο σκορ (3-0).

Ο 22χρονος Γάλλος επιθετικός Μούσα Ντεμπελέ είναι το μεγάλο αστέρι του σκωτσέζικου κλαμπ, ενώ στη Σέλτικ αγωνίζονται ακόμα ο Άγγλος μέσος Σκοτ Σινκλέρ, ο έμπειρος διεθνής Σουηδός μπακ Μίκαελ Λούστιγκ και ο ταλαντούχος Σκωτσέζος οπισθοφύλακας, Κίεραν Τίρνεϊ.
Keywords
Τυχαία Θέματα