Τραγωδία στον Πύργο: Βρέθηκε νεκρό το δίχρονο κοριτσάκι – Πνίγηκε σε αρδευτικό κανάλι

Νεκρό σε αρδευτικό κανάλι στον Πύργο βρέθηκε το πρωί το δίχρονο κοριτσάκι που είχε εξαφανιστεί από καταυλισμό Ρομά, το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Μαΐου.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό μέσα στο αρδευτικό κανάλι σε μεγάλη απόσταση από εκεί όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες των αρχών, καθώς φαίνεται πως είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Οι έρευνες είχαν ενταθεί σήμερα από ειδική Ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης

ΕΜΑΚ, αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης με σκυλιά – ιχνηλάτες. Δυστυχώς, το κοριτσάκι εντοπίστηκε σήμερα νεκρό σε αρδευτικό κανάλι κοντά στο στρατόπεδο ΣΕΤΗΛ, στην περιοχή Καταραχίου του Πύργου.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Σύμφωνα με την οικογένεια του νηπίου, που διαμένει σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή του Πύργου, το δίχρονο κορίτσι χάθηκε ξαφνικά χθες το μεσημέρι της Δευτέρας και αμέσως μετά ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Αναφορικά με την εξαφάνιση του δίχρονου κοριτσιού, ο πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων Ασημάκης Κοράκης είχε δηλώσει τα εξής: “Το παιδάκι κοιμόταν, ξύπνησε ξαφνικά και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Ξύπνησε μετά από λίγο και το άλλο παιδάκι που βρισκόταν μαζί του και ειδοποίησε τη μαμά του πως το παιδί πήγε προς το αυλάκι. Και σηκώθηκε η μάνα και από τότε χάθηκε το παιδί”.

“Μέσα σε πέντε λεπτά χάθηκε το μωρό μας. Ήταν εδώ μέσα. Καθόταν με τη μητέρα μου και το τάιζε λουκούμια. Η μικρή χαιρέτησε τη μητέρα μου και βγήκε έξω και μετά από πέντε λεπτά εξαφανίστηκε. Τα παιδιά συνήθιζαν να πηγαίνουν κοντά στο αυλάκι και πολλές φορές έκαναν και μπάνιο. Φοβόμαστε μη ζαλίστηκε και έπεσε μέσα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς”, είχε δηλώσει από την πλευρά της η θεία του κοριτσιού, Βαλεντίνα Βασιλοπούλου.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Patrisnews.com, χθες Δευτέρα 29 Μαΐου, αστυνομικοί και πυροσβέστες ερεύνησαν από νωρίς μια μεγάλη ακτίνα στη δυτική πλευρά του Πύργου, ξεκινώντας από την περιοχή του στρατοπέδου και καταλήγοντας στο αυλάκι κοντά στη Φιλοθέη, όπου και σταμάτησαν οι έρευνες λόγω παρέλευσης της ώρας δίχως να έχει υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη ή κάποιο στοιχείο που να τους οδηγήσει στον εντοπισμό του.

Στο σημείο των ερευνών βρέθηκε και ομάδα δυτών της ίδιας υπηρεσίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κάνει κατάδυση στο νερό, καθώς και βάρκα που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Οι αρχές ξεκίνησαν και πάλι τις έρευνές τους από νωρίς το πρωί σήμερα, με τους ανθρώπους της 6ης ΕΜΑΚ να εντοπίζουν, τελικά, νεκρό το δίχρονο κοριτσάκι, στο αρδευτικό κανάλι.

Πηγή: ΤΗΕ ΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα