Τρεις λιποθυμίες σε ντέρμπι

Ανατριχιαστικές στιγμές έζησαν άπαντες στη Λεωφόρο και από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, στη ρεβάνς του ημιτελικού, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Πριν το «τριφύλλι» φτάσει στην πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι, είχαμε τη λιποθυμία του Ραχμάν Μπάμπα ύστερα από εναέρια σύγκρουση

Ο παίκτης των φιλοξενούμενων χτύπησε κεφάλι με κεφάλι με τον Γιώργο Βαγιαννίδη και από αυτή έπεσε αναίσθητος στο χορτάρι. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πριν τελικά αποχωρήσει με το ασθενοφόρο για το νοσοκομείο.

Η
κρανιοεγκεφαλική κάκωση του Διούδη

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, 11 Νοεμβρίου του 2018.

Συγκλονιστικές στιγμές έζησε το «Γ. Καραϊσκάκης», όταν ο Σωκράτης Διούδης που χτύπησε με δύναμη στο κεφάλι ύστερα από σύγκρουση με το γόνατο του Νάτχο. Τόσο το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού όσο και αυτό του Ολυμπιακού έσπευσαν αμέσως να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον Έλληνα γκολκίπερ.

Ο ίδιος έχασε τις αισθήσεις του ενώ του γύρισε και η γλώσσα, τη στιγμή που όλο το γήπεδο χειροκρότησε τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού». Μετά η ΠΑΕ ανακοίνωσε τη διάγνωση, η οποία έκανε λόγο για κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

«Ο Σωκράτης Διούδης υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση στον σημερινό αγώνα και μεταφέρθηκε άμεσα στο ΥΓΕΙΑ. Οι απεικονιστικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε (αξονική εγκεφάλου και αυχένα, triplex καρωτίδων) ήταν καθησυχαστικές. Ο ποδοσφαιριστής θα παραμείνει στην α΄νευροχειρουργική κλινική του ΥΓΕΙΑ (θεράπων ιατρός Παναγιώτης Σιούτος) για περαιτέρω παρακολούθηση και αναμένεται αύριο να πάρει εξιτήριο», σημείωνε ο Παναθηναϊκός στην ανακοίνωσή του.

Η λαχτάρα με Ολαϊτάν

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, 2 Μαρτίου 2014.

Πλην των δύο παραπάνω, στο μυαλό των περισσότερων ήρθαν και οι στιγμές από την κατάρρευση του Μάικλ Ολαϊτάν, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, πριν δέκα χρόνια. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών στο παιχνίδι, ο 20χρονος τότε άσος έπεσε στο χορτάρι.

Η δική του λιποθυμία προήλθε από ιογενή μυοκαρδίτιδα, η οποία προκάλεσε καρδιακές αρρυθμίες. Έτσι οι γιατροί του απαγόρευσαν οποιαδήποτε έντονη αθλητική δραστηριότητα για έξι μήνες. Ο ίδιος επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους παίζοντας για 28 λεπτά απέναντι στον Τύρναβο, στις 21 Ιανουαρίου του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα