Τσέλσι : Ο Ποτσετίνο, η γενναιότητα και ο Λουκάκου

Είναι τόσο εξαρτημένος από την λέξη που φανταστείτε το 2017 είχε πει ότι η διοίκηση της Τότεναμ πρέπει να φανεί γενναία και να επενδύσει στην ομάδα για να τα πάει ακόμη καλύτερα. Όταν η Τότεναμ δεν έκανε ούτε μια μεταγραφή ρωτήθηκε και απάντησε ότι η κίνηση της διοίκησης να εμπιστευθεί το υπάρχον ρόστερ είναι… ναι το βρήκατε… γενναία.

Βασικά να πούμε ότι είναι ο ίδιος γενναίος που επέλεξε μετά το τρελοκομείο της Παρί Σεν Ζερμέν να πάει στο τρελοκομείο της Τσέλσι (όλοι όρθιοι για χειροκρότημα).

Είναι

αστείο ότι η Τσέλσι του έδωσε τα ηνία με έναν από τους λόγους να είναι ότι είναι από τους προπονητές που αναδεικνύουν ταλέντα από τις ακαδημίες. Ο Αργεντινός ναι, του αρέσει να το κάνει αλλά πρώτα πρέπει να αδειάσει το ρόστερ από παίκτες που κάθε άλλο παρά γενναίοι είναι και κόστισαν εκατομμύρια. Άλλοι βαριούνται, άλλοι θέλουν να φύγουν, άλλοι ήταν κακές επιλογές αλλά προέχει η εκκαθάριση του ρόστερ.

Για τον Ποτσετίνο είναι πολύ σημαντικός ο χαρακτήρας των παικτών και προτιμά τους πιο νεαρούς παίκτες γιατί μπορεί να διαμορφώσει τον τρόπο σκέψης και τον χαρακτήρα τους. Μπορεί να τους πείσει ότι το πρέσινγκ ψηλά και το ασταμάτητο τρέξιμο είναι η μόνη λύση αυτο δεν το λες εύκολα σε παίκτες που έχουν συνηθίσει να παίζουν αλλιώς.

Μην ξεχνάμε και την εμπειρία του από χαρακτήρες. Έχει βρεθεί συμπαίκτης με τον Μαραντόνα, τον Ροναλντίνιο, ήταν προπονητής του Ταμούδο στην Εσπανιόλ και κάθε εβδομάδα τσακώνονταν. Έφτασε την Τότεναμ στον τελικό του Champions League άρα δεν μπορεί, κάτι ξέρει να κάνει καλά.

Έχει μάθει από τον Μπιέλσα οπότε μπορούμε να πούμε ότι είναι και λίγο ξεροκέφαλος. Στην Παρί ήταν αδύνατον να περάσει την ιδέα του πρέσινγκ ψηλά. Ήταν απαιτητό να κερδίσει τρόπαια. Στην Τότεναμ συνέβαινε το αντίθετο.

Στην Τσέλσι θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει γιατί, Ευρώπη δεν υπάρχει. Πιθανότατα χειρότερα από την δωδέκατη φετινή θέση δεν μπορεί να πάει άρα σίγουρα η επόμενη σεζόν θα είναι μια βελτίωση.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό του από όποια ομάδα και αν πέρασε είναι η “αγάπη” για έναν αναγνωρισμένο σκόρερ στην επίθεση με μεγάλο όπλο το να σπάει την μπάλα στους υπόλοιπους. Η Τσέλσι τον έχει. Δεν βρίσκεται όμως στην Αγγλία. Αν καταφέρει ο Ποτσετίνο να πείσει τον Λουκάκου να τον ακολουθήσει στο πλάνο του οι μπλε του Λονδίνου μπορεί να έχουν βρει ένα μεγάλο όπλο και ίσως, λέμε ίσως, σπάσει και αυτή η κατάρα του Νούμερο 9 της ομάδας. Ίσως.

Keywords
Τυχαία Θέματα