Τσούμπερ: «Φεύγουμε με τη νίκη, συνεπώς είμαστε ικανοποιημένοι» (video)

Με γκολ του Στίβεν Τσούμπερ η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τους “Ζωσιμάδες”. Λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τη βοήθεια του Παναγιώτη Αναστασόπουλου για τις ανάγκες της μετάφρασης, ο διεθνής Ελβετός μεσοεπιθετικός μίλησε στον Γιώργο Βασιλείου.

Αναλυτικά όλα όσα σημείωσε: «Πέρσι είχαμε ηττηθεί σ’ αυτό εδώ το γήπεδο, φέτος φεύγουμε με τη νίκη, οπότε το θεωρώ σαν πρόοδο για εμάς. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, σκοράραμε,

ίσως θα ήταν καλύτερα αν είχαμε πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ αλλά φεύγουμε με τη νίκη, συνεπώς είμαστε ικανοποιημένοι».

Για το ότι η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά αλλά παρά τη δημιουργία πολλών ευκαιριών δε βρήκε άλλο γκολ σχολίασε: «Ναι, προσπαθήσαμε πολύ. Ορισμένες φορές προσπαθείς πολύ, κάποιες φορές τα καταφέρνεις. Και σήμερα αφού σκοράραμε προσπαθήσαμε πολύ αλλά χωρίς αποτέλεσμα, είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στη… ζωή της ΑΕΚ, στον τρόπο που παίζουμε. Ελπίζουμε να κάνουμε το ίδιο την Πέμπτη και να σκοράρουμε περισσότερο απ’ ότι απόψε».

Για το πρόγραμμα που ακολουθεί αρχής γενομένης από το ματς με την Μπράιτον: «Όχι, αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι η… πτήση της επιστροφής λόγω της ομίχλης. Αυτό είναι που σκέφτομαι αλλά όπως είπατε κι εσείς έχουμε πολλά συνεχόμενα κι απαιτητικά παιχνίδια οπότε θα πρέπει να φροντίσουμε τον εαυτό μας, να ξεκουραστούμε καλά και να ετοιμαστούμε για το ματς της Πέμπτης».

Σ’ ερώτηση για τον πανηγυρισμό του μετά από κάθε γκολ και την εξήγηση αυτού: «Είναι αστείο επειδή πριν από το Euro του 2021 είχαμε media day κι ο καθένας έπρεπε να κάνει έναν τύπο πανηγυρισμού για να τον κρατήσουμε. Εγώ δεν είχα κάτι κατά νου αφού συνήθως έτρεχα, φώναζα πανηγυρίζοντας. Είδα έναν συμπαίκτη μου να επιλέγει έναν πανηγυρισμό από… emoticon, ένα μαϊμουδάκι που κλείνει τα αυτιά του κι έτσι μου ήρθε η ιδέα να κάνω εγώ ένα άλλο που κλείνει τα μάτια του. Κι έτσι έμεινε…»

Για το αν η Ελβετία θα ήθελε την Ελλάδα ως αντίπαλο στο Euro αν προκριθεί: «Φυσικά κι είναι πάντα ωραίο κι όμορφο το να παίζεις εναντίον φίλων που αγωνίζονται σε άλλες εθνικές ομάδες ως αντίπαλοι. Οπότε ακόμη κι αν είναι δύσκολο ελπίζω να μπορέσω να αντιμετωπίσω την Εθνική Ελλάδας και τον Πέτρο Μάνταλο».

Όσο για το αν η φετινή ΑΕΚ είναι καλύτερη της περσινής αποκρίθηκε ως εξής: «Θα το δούμε στο τέλος της σεζόν αν είμαστε καλύτεροι από πέρσι».

Για το αν έχει εξήγηση για το ότι σκοράρει στα εκτός έδρας υπογράφοντας τις νίκες της ομάδας του: «Δεν ξέρω και μπορεί να είναι μέσα στο αίμα μου, δεν μπορώ να το εξηγήσω».

Για την Εθνική Ελβετίας και την προοπτική του Euro: «Το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ πάντα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για τον εαυτό μου. Προσπαθώ να βελτιώνομαι όσο περισσότερο γίνεται, προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου και σ’ αυτό φυσικά με βοηθούν κι οι συμπαίκτες μου. Τώρα η τελική επιλογή δεν εξαρτάται από εμάς, είναι του προπονητή θα πρέπει να επιλέξει, να κληθώ κι αν κληθώ θέλω να πάω. Εγώ θα πρέπει να είμαι έτοιμος».

Keywords
Τυχαία Θέματα