Βαλένθια – Ολυμπιακός 85-92: Έτσι το… γυρίζει ο Πειραιάς!

Αν και βρέθηκε να χάνει ακόμα και 15 πόντους, ο Ολυμπιακός με άλλη μια μπασκετική παράσταση, έφυγε νικητής από τη Βαλένθια και επικράτησε των Ισπανών με 92-85, διατηρώντας συνάμα την πρώτη θέση στην κατάταξη της Euroleague.

Τρομερή εμφάνιση των “Ερυθρόλευκων” στο δεύτερο ημίχρονο με ηγέτη τον εξαιρετικό Παπανικολάου (22 π. – ισοφάριση ρεκόρ καριέρας)

και υπαρχηγούς τους Βεζένκοφ (20 π.) και Γουόκαπ (13 π.).

Η εξέλιξη του αγώνα

Την… αστοχία του “πλήρωσε” ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο, αλλά και τις τρίποντες “βόμβες” των Ισπανών, οι οποίοι απέκτησαν νωρίς μια σημαντική διαφορά, καθώς εκμεταλλεύτηκαν κενά στην “ερυθρόλευκη” άμυνα.

Η διαφορά έφτασε τους 15 πόντους (25-10), ωστόσο οι Πειραιώτες με τρίποντο του Παπανικολάου και καλάθι του Βεζένκοφ έκαναν ένα μικρό σερί 5-0 και μείωσαν στο 25-15 στο φινάλε του πρώτου δεκάλεπτου.

Διαφορετική ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού στη δεύτερη περίοδο, καθώς οι Πειραιώτες επέστρεψαν… αποφασισμένοι στο παρκέ, βελτίωσαν αισθητά την αμυντική τους συμπεριφορά και με τον Σλούκα σε ρόλο… μαέστρου και τον Παπανικολάου “καυτό” έκαναν σερί 15-0 και ισοφάρισαν σε 25-25.

Η Βαλένθια “απάντησε” με ένα σερί 10-0 και πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο ματς, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε άποντος για κάτι παραπάνω από δύο λεπτά. Οι Ισπανοί συνέχισαν να “βομβαρδίζουν” από την περιφέρεια και έκλεισαν το ημίχρονο με προβάδισμα 10 πόντων (45-35).

Με τον Γουόκαπ να δίνει βοήθειες και στο επιθετικό κομμάτι (13 πόντοι στο τρίτο δεκάλεπτο), ο Ολυμπιακός κατάφερε να “μαζέψει” τη διαφορά στην τρίτη περίοδο και να κυριαρχήσει στο παιχνίδι.

Οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν μυαλωμένα, έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα, μπήκε και ο Βεζένκοφ στην επιθετική εξίσωση και με 15-0 σερί έκαναν το 52-50 και προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι στα 4 λεπτά πριν τη λήξη του δεκάλεπτου, ενώ το τέλος της περιόδου, βρήκε την ομάδα του Μπαρτζώκα με προβάδισμα επτά πόντων (65-58) και επί μέρους σκορ 30-13!

Το επιθετικό κρεσέντο του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο. Οι Πειραιώτες έριξαν τις… βόμβες τους έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. και παρά την αναμενόμενη πίεση που δέχθηκαν από τους Ισπανούς, διατήρησαν τον έλεγχο στο παιχνίδι.

Ο Βεζένκοφ με τρίποντο έκανε το 80-69 στα 4 λεπτά πριν το τέλος και έδωσε συνάμα το ψυχολογικό πλεονέκτημα στους πρωτοπόρους της Euroleague, ενώ το κάρφωμα του Φαλ, το τρίποντο του Παπανικολάου και η ψυχραιμία των “ερυθρόλευκων” στις ελεύθερες βολές, έδωσαν τη… χαριστική βολή στους Ισπανούς και εξασφάλισαν τη σημαντική εκτός έδρας νίκη στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα:

25-15, 45-35, 58-65, 85-92

Βαλένθια: Χάρπερ 11, Κλαβέρ 8, Πρέπελιτς 21, Πραντίγια, Γουέμπ 14, Λόπεθ – Αποστέγι 2, Τζόουνς 5, Ρέτεμπο 7, Έβανς, Ντούμπλιεβιτς 9, Αλεξάντερ 2, Ριβέρο 6

Ολυμπιακός: Γουόκαπ 13, Κάνααν 7, Λαρεντζάκης, Φαλ 5, Σλούκας 10, Βεζένκοφ 20, Παπανικολάου 22, Μπολομπόι, Πίτερς, Μπλακ 4, ΜακΚίσικ 11

Keywords
Τυχαία Θέματα