Βαλένθια: Στην αντεπίθεση για τον Βινίσιους Τζούνιορ

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης είχε πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο περσινό ματς του «Μεστάγια», όπου οι «νυχτερίδες» είχαν επικρατήσει 1-0 της «Βασίλισσας» της Ευρώπης. Η διοίκηση της Βαλένθια θέλησε να απαντήσει στα όσα έχουν ήδη διαρρεύσει, σχετικά με τις καταθέσεις του Βραζιλιάνου παίκτη και εξέδωσε ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την υποτιθέμενη δήλωση του ποδοσφαιριστή Βινίσιους Τζούνιορ στο δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία ολόκληρο το γήπεδο “Μεστάγια”

εκτόξευσε ρατσιστικές προσβολές εναντίον του κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη σεζόν, ο σύλλογος επιθυμεί να εκφράζει την έκπληξη, την απόρριψη και την αγανάκτησή του.

Όπως παραδέχτηκε δημοσίως ο προπονητής Κάρλο Αντσελότι, αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γενικευτεί σε ολόκληρο το γήπεδο “Μεστάγια”. Ο σύλλογος έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας αυτού του θέματος. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία, αλλά δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με σοφισμούς ή αβάσιμα ψέματα.

Αυτό το ζήτημα απαιτεί τη συμμετοχή όλων και η Βαλένθια κατανοεί ότι πρέπει να είμαστε σχολαστικά ακριβείς και υπεύθυνοι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Οι υποστηρικτές της Βαλένθια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ρατσιστές και ο σύλλογος απαιτεί από τον Βινίσιους Τζούνιορ να διορθώσει δημόσια τη δήλωση που έκανε σήμερα το πρωί».

Keywords
Τυχαία Θέματα