Βενγκλίνσκι: «Μπορεί ισοπαλία η Ντιναμό»

Ο πρώην παίκτης των Ντιναμό Κιέβου και ΑΕΚ Όλεγκ Βενγκλίνσκι, μίλησε στην Ουκρανία για το αυριανό ματς του Γιουρόπα Λιγκ, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα στην άμυνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο 40χρονος πρώην διεθνής επιθετικός, που είχε αγωνιστεί στην Ένωση το 2005-06 και στη Ντιναμό από το 1997 έως το 2002.

Για το αυριανό ματς: «Νομίζω ότι πολλά, ίσως και όλα σε αυτή την αναμέτρηση
θα κριθούν στο πρώτο παιχνίδι. Αν η Ντιναμό πάρει θετικό αποτέλεσμα στον Πειραιά, οι πιθανότητες πρόκρισης θα είναι πάρα πολύ μεγάλες. Το πρόβλημα είναι ότι είναι ξεκίνημα της χρονιάς, είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι και δεν υπάρχει αγωνιστικός ρυθμός. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τη Ντιναμό. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, ο κόσμος και ο Τύπος κομμάτιασαν τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες θα προσπαθήσουν να διορθώσουν την κατάσταση. Ξέρουν ότι μετά την ήττα από τον άμεσο ανταγωνιστή τους και την αύξηση της διαφοράς στους εννέα πόντους το πρωτάθλημα τελείωσε. Ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο με την αντικατάσταση των Νάτχο και Χριστοδουλόπουλου, εν' όψει της Ντιναμό, τίποτε δεν άλλαξε. Έτσι ο Ολυμπιακός θα επικεντρωθεί με όλες του τις δυνάμεις στο Γιουρόπα Λιγκ».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός παίζει γρήγορα, με τη μία ή με δύο επαφές με τη μπάλα και θέλει να ελέγχει το παιχνίδι. Η Ντιναμό πρέπει να τρέξει πολύ για να πάρει την κατοχή. Ο Ολυμπιακός παίζει εντός έδρας, όπου επιτίθεται συνεχώς. Και αυτό σημαίνει ότι η Ντιναμό πρέπει να τρέξει και να ιδρώσει πολύ, δείχνοντας τη δουλειά που έκανε στην προετοιμασία. Έχει να κάνει με έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο που έχει ηγέτες, τους προαναφερθέντες Χριστοδουλόπουλο και Νάτχο, όπως και τους Γκιλιέρμε, Τοροσίδη, τον αρχηγό Φορτούνη που είναι αμφίβολος λόγω ενός τραυματισμού κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αν η Ντιναμό κάνει το καλύτερο παιχνίδι της και οι επιθετικογενείς της παίκτες Τσιγκάνκοφ, Βέρμπιτς, Σεπέλεφ, Μπουγιάλσκι, θα είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Επίσης ερωτηματικό αποτελεί το κατά πόσον οι φιλοξενούμενοι θα είναι έτοιμοι λόγω αγωνιστικής αποχής και κατά πόσον θα εφαρμόσουν το αγωνιστικό πλάνο. Η συνταγή για τη Ντιναμό θα είναι οι γρήγορες αντεπιθέσεις και οι γρήγορες μεταβάσεις από άμυνα σε επίθεση. Θα δούμε ποια ομάδα θα εφαρμόσει καλύτερα το σχέδιό της».

Για τα προβλήματα του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός δείχνει αβεβαιότητα στην άμυνα, στα δύο τελευταία ματς με Λαμία και ΠΑΟΚ δέχτηκε από τρία γκολ και αυτό μιλάει από μόνο του. Πρέπει η Ντιναμό να επικεντρωθεί σε αυτό. Ο Τοροσίδης είναι έμπειρος παίκτης αλλά τα χρόνια έχουν περάσει και το παιχνίδι του δεν είναι πάντα τέλειο. Υπάρχουν κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού και η Ντιναμό πρέπει να βρει το σχέδιο για να το εκμεταλλευτεί. Δεν πρέπει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι των Ελλήνων και να αναλωθεί σε μονότονο παιχνίδι γιατί ο Ολυμπιακός είναι πολύ κινητικός και μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό του αν καταλάβει ότι έχει την δυνατότητα. Επίσης στο Γιουρόπα Λιγκ έδειξε ότι μπορεί να σκοράρει. Η Ντιναμό πρέπει να έχει ξεκάθαρο πλάνο, να προσπαθήσει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και αυτό θα επηρεάσει ψυχολογικά τους Έλληνες παίκτες, δίνοντας αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους».

Για τον πάγκο του Ολυμπιακού: «Έχει πολύ καλές μεταγραφές, ίσως τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Πολλοί παίκτες ήρθαν τοι καλοκαίρι και άμεσα εντάχθηκαν στην ομάδα. Είναι μία καλή και ισορροπημένη ομάδα, με κράμα εμπειρίας και νεότητας. Ο πάγκος, με δεδομένο ότι θα επικεντρωθεί στο Γιουρόπα Λιγκ, είναι αρκετά καλός. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, μπορεί να δούμε και την ενδεκάδα που έπαιξε με τον ΠΑΟΚ, είναι ίσως η ιδανική για τον Ολυμπιακό».

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Δίνουν μεγάλη ώθηση στην ομάδα, το γήπεδο είναι μοναδικό, οι κερκίδες είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Στο ΟΑΚΑ που παίζει η ΑΕΚ υπάρχει στίβος, αλλά εδώ όλα είναι πολύ κοντά και ζεστά. Οι οπαδοί είναι κυριολεκτικά πίσω από την πλάτη σου. Θυμάμαι ότι πρέπει να κάνεις προσπάθεια για να αντεπεξέλθεις στην πίεση. Όμως δεν νομίζω ότι για την Ντιναμό, που έχει διεθνείς παίκτες με εμπειρία από το Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να παίξει αυτό αποφασιστικό ρόλο. Όμως δεν θα είναι εύκολο, αν κάτι ξαφνικά πάει στραβά τότε η υποστήριξη από τους γηπεδούχους θα είναι τεράστια».

Για τη Ντιναμό: «Έκανε την γνωστή προετοιμασία, δούλεψε στους συνδυασμούς, τίποτε ασυνήθιστο. Μόνο τα επίσημα ματς θα δείξουν τι δουλειά έχει γίνει. Ο Σολ δεν αποκτήθηκε για το μέλλον, είναι 26 χρονών, ένας πλήρης ποδοσφαιριστής. Πρέπει να προσαρμοστεί στην ομάδα και ελπίζουμε ότι στα επίσημα ματς θα αρχίσει να σκοράρει. Υπάρχουν καλοί παίκτες σε καλή κατάσταση, όπως ο Ρούσιν και ο Τσιγκάλκοφ. Είναι άσχημος ο τραυματισμός του Πίβαριτς, αλλά υπάρχουν παίκτες στην θέση του και ειδικά ο Μικολένκο έχει δείξει καλά στοιχεία.

Για την πρόβλεψή του: «Νομίζω ότι η Ντιναμό θα πάρει μία ισοπαλία. Το σημαντικότερο είναι να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα των Ελλήνων και ειδικά στην άμυνα».
Keywords
Τυχαία Θέματα