Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός 82-86: Είχε ρυθμό και Λι και Μπέικον στο “Αστρομπάλ”

Ο Παναθηναϊκός βρήκε στο “Αστρομπάλ” κάτι που έψαχνε για αρκετό καιρό στην Ευρωλίγκα. Μια εκτός έδρας νίκη μετά από 9 παιχνίδια…

Νίκησε τη Βιλερμπάν στην έδρα της, παρά το γεγονός ότι έπαιξε χωρίς τον Πονίτκα που αποχώρησε 4’35’’ πριν το τέλος του ημίχρονου κι ενώ ο Πονίτκα ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα στην αρχή της δεύτερης περιόδου για να μπει δυνατά ο Παναθηναϊκός στο

παιχνίδι.

Οι Πράσινοι δεν είχαν από την αρχή και τον Γουόλτερς που έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους. Ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις, είχε πρωταγωνιστή τον Λι, τον Μπέικον ξανά στο σκοράρισμα και επίσης μια εκπληκτική δεύτερη περίοδο που είχε σκορ 32-17. Ηταν βελτιωμένος, πήρε σκοράρισμα και από τον Γουίλιαμς ενώ ήταν καθοριστική η διαχείριση στο παιχνίδι από τον Μαντζούκα.

Με 8 πόντους Γκουντάιτις και Φαλ

Στην πρώτη περίοδο, στα 9 λεπτά, οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ. Πρωταγωνιστές στο σκοράρισμα ήταν δύο σέντερ. Γκουντάιτις και Φαλ είχαν από 8 πόντους σε αυτό το διάστημα, το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι ο Γκουντάιτις έκανε γρήγορα δύο φάουλ και έγινε αλλαγή στο 5’ ενώ στο προβάδισμα του Παναθηναϊκού με 11-9 (στο 4’) είχε βάλει τους 8 πόντους των Πράσινων. Ο Φαλ έβαλε αυτός με τη σειρά του 8 πόντους για το 20-18 της Βιλερμπάν.

Τα τρίποντα

Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τη Βιλερμπάν να προηγείται 26-20, με τη γαλλική ομάδα να είναι πιο εύστοχη στα τρίποντα. Η Βιλερμπάν στην πρώτη περίοδο είχε 4/9 τρίποντα και ο Παναθηναϊκός 1/5. 

Με Πονίτκα

Ο Παναθηναϊκός με μπροστάρη τον Πονίτκα, μπήκε καλά στη δεύτερη περίοδο και με 7-1 σερί, στο πρώτο δίλεπτο, ισοφάρισε. Είχε ένα γρήγορο 5-0 σερί, στο πρώτο λεπτό, με δίποντο από Μαντζούκα και τρίποντο από Γκριγκόνις για το 26-25 και λίγο μετά, με καλάθι του Πονίτκα ισοφάρισε 27-27 στο 22’. Εφτασε τη διαφορά υπέρ του και στο +7 (29-36) σε τεσσεράμιση λεπτά αγώνα στη δεύτερη περίοδο με τον Πονίτκα σε αυτό το διάστημα να είναι καθοριστικός και σε επίθεση και σε άμυνα.

Φασαρία, τρίτο φάουλ Παπαγιάννη, τραυματισμός Πονίτκα

Κάπου εκεί όμως, ο Μποστ κινήθηκε κατά του Μαντζούκα. Ο Παπαγιάννης μπήκε στη μέση για να ζητήσει τον λόγο και παρενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι. Το παιχνίδι διακόπηκε σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός είχε ρυθμό. Οι διαιτητές είδαν τη φάση και η απόφαση ήταν από μία τεχνική ποινή σε Μποστ και Παπαγιάννη . Όλα αυτά στο 29-36 στα 5’21” πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Παπαγιάννη να συμπληρώνει τρία φάουλ. Η Βιλερμπάν μετά τη διακοπή έκανε ένα σερί 6-0 για το 35-36. Και μάλιστα, πήγε στον πάγκο με ενοχλήσεις και ο Πονίτκα, στα 4’35” πριν το τέλος του ημιχρόνου. Δεν έπαιξε καθόλου στη συνέχεια.

Συμβολή Μαντζούκα και +11

Ο Παναθηναϊκός δεν βγήκε εκτός ρυθμού παρά τα όσα έγιναν. Με Μανζούκα να είναι σταθερός και Γουίλιαμς, Μπέικον και Λι να είναι στο σκοράρισμα πήγε τη διαφορά και στο +11, με 41-52, στα 43” πριν το τέλος του ημιχρόνου. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 52-43 κάνοντας εντυπωσιακή δεύτερη περίοδο με υπέρ του σκορ 32-17. Βελτίωσε και το ποσοστό του στο τρίποντο. Από το 1/5 που είχε στην πρώτη περίοδο, στη δεύτερη περίοδο είχε 5/8 και συνολικά, 6/13 στο ημίχρονο.

Με Λι πάλι στο +11

Ο Λι ήταν ο πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Αρχικά, ο Τόμας με τέσσερις πόντους κράτησε τον Παναθηναϊκό σε προβάδισμα 8 πόντων, 48-56, και ακολούθησε ο Λι που εκτός από το σκοράρισμα πήρε και το τρίτο φάουλ του Φαλ. Με 2/2 βολές από τον Λι, στο +11 πάλι ο Παναθηναϊκός, 50-61, στα 6’48” πριν το τέλος της περιόδου. Η Βιλερμπάν με επιμέρους με 6-0 σερί μειώνει με καλάθι του Μάθιους σε 58-63 στα 2’55” πριν το τέλος της περιόδου. Ο Γουίλιαμς σκοράρει για τον Παναθηναϊκό που είχε μείνει χωρίς σκοράρισμα για 2 λεπτά για το 58-65 και λίγο μετά, στα 48’’ πριν το τέλος της περιόδου πάλι ο Γουίλιαμς με τρίποντο για το 60-70. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό με 70-62. 

Με διψήφια διαφορά και Μπέικον

Στην τέταρτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του καλάθι λίγο πριν παρέλθει το τρίλεπτο, με τον Μπέικον. Δεν έχασε όμως τα κεκτημένα και είχε συνήθως τη διαφορά σε διψήφια τιμή. Με Μαντζούκα στο +10, 64-74 στα 6’32” πριν το τέλος και στο 67-77, με τρίποντο Γκριγκόνις στα 5’25” πριν το τέλος. Ο Μπέικον συνέχισε να είναι στο σκοράρισμα. Με σπουδαίο καλάθι έκανε το 71-81. Πήρε και το φάουλ, είναι εύστοχος και στη βολή για το 71-82 στα 2’57” πριν το τέλος. Η Βιλερμπάν έκανε την αντεπίθεσή της στο τελευταίο λεπτό, ο Παναθηναϊκός με κλέψιμο του Γκριγκόνις πήρε σημαντική κατοχή στο 80-84 κι ενώ η Βιλερμπάν πίεζε για να μειώσει κι άλλο. Κράτησε το προβάδισμα και πήγε στη νίκη με 86-82.

Δείτε εδώ τη συνολική στατιστική εικόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα